Rozrywka » Uroczystości
Zmysłowa podróż przez smaki – walentynki w restauracji Tamka 43!
Zobacz więcej zdjęć » |
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Miłosna kuchnia na Tamce
Każdy z nas zna opowieść o Casanovie, który powodzenie u płci przeciwnej zawdzięczał specyficznej diecie, złożonej głównie z ostryg. Inny legendarny kochanek, Don Juan źródeł swojej męskości szukał w omlecie z kilkunastu jaj. Działanie afrodyzjaków nie zostało co prawda jednoznacznie udowodnione, jednak te wyśmienite produkty z całą pewnością mogą wprowadzić nas w wyjątkowo zmysłowy nastrój. Szef kuchni warszawskiej restauracji Tamka 43, inspirując się tą wiedzą, skomponował wyjątkowe, okolicznościowe menu. Już 14 lutego, goście restauracji będą mieli okazję skosztować sześciodaniowego walentynkowego menu. Ucztę z okazji dnia zakochanych rozpoczną wyśmienite ostrygi z jadalną passiflorą. Następnie, szef kuchni zaserwuje topinambur z płynnym żółtkiem i luksusowym „brylantem kuchni” w postaci czarnej trufli. Kolejna odsłona walentynkowego menu zaskoczy niebanalnym połączeniem śródziemnomorskiego smaku owoców morza z tradycyjnym przysmakiem kuchni staropolskiej – na talerzu pojawią się bowiem przegrzebki z kaszanką własnego wyrobu. Miłośnicy francuskich spécialités z pewnością docenią również Foie Gras w wydaniu Roberta Trzópka, podane z jabłkiem. Rolę główną w kolejnym daniu walentynkowej uczty na Tamce zagra z kolei afrodyzjak, wywodzący się z tradycyjnej kuchni polskiej. Mowa o danielu, serwowanym w towarzystwie karmelizowanej skorzonery i pasternaku. Idealnym zakończeniem romantycznej kolacji będzie pobudzający zmysły deser w postaci pikantnej czekolady. To wyśmienite, sześciodaniowe menu podawane będzie z szampanem – szef kuchni poleca szczególnie różowego Grand cru.
Rezerwacji na walentynkową ucztę w restauracji Tamka 43 można dokonać pisząc na adres info@tamka43.pl, lub dzwoniąc pod numer (22) 441 62 34.
Serdecznie zapraszamy!
www.tamka43.pl
DOSSIER:
Tamka 43 to kawiarnia, wine bar i restauracja w jednym, która mieści się w modernistycznym budynku Narodowego Instytutu Fryderyka Chopina w Warszawie. Nowoczesna sceneria doskonale pasuje do serwowanej tam kuchni, która łączy tradycję z nowoczesnością. To zasługa szefa kuchni – Roberta Trzópka – pasjonata smaków na najwyższym poziomie, konesera poszukującego zarówno zaginionych smaków jak i innowacyjnych pomysłów na kuchnię, oparta przede wszystkim na lokalnych i sezonowych produktach, zwolennika gotowania w niskich temperaturach metodą sous-vide. Krótkie i przejrzyste menu, często zmieniana lista dań przygotowywanych z najlepszych polskich i europejskich produktów sezonowych to jego autorski pomysł.
Kontakt prasowy: Beata Grzybek-Zielińska, Anna Głos, MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok.14, 03-368 Warszawa, tel. (22) 401 73 73, e-mail: beatagrzybek@more-pr.com, annaglos@more-pr.com
www.tamka43.pl
Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Nadesłał:
Marta Więckowska
|
Komentarze (0)