Moda » Obuwie

400 modowych marek na Okazje.info

Wraz z początkiem czerwca do grona sklepów współpracujących z Okazje.info dołączył francuski lider sprzedaży obuwia i toreb w internecie – Sarenza. Tym samym oferta porównywarki poszerzyła się o ponad 23 tys. modeli obuwia i dodatków ponad 400 marek, m.in. S.Oliver, Geox czy Michael Kors.

Umowa z kolejnym międzynarodowym sklepem z branży modowej to krok w kierunku poszerzenia na Okazje.info oferty największych polskich i światowych sprzedawców. W styczniu tego roku porównywarka nawiązała współpracę z brytyjskim oddziałem sklepu Amazon. - Wyniki sprzedaży potwierdziły naszą decyzje o dalszym rozwoju kategorii modowych. – mówi Marcin Ryske z Okazje.info. Spośród pół miliona ofert sklepu największym zainteresowaniem internautów cieszą się bowiem produkty z kategorii Obuwie (niemal 30 % wszystkich zakupów dokonanych w Amazonie za pośrednictwem Okazje.info) oraz Dodatki modowe (o 10 % mniej transakcji).

- Poszerzenie portfolio znanych modowych marek jest jednym z celów przyjętych przez Okazje.info na ten rok. Rozpoczęliśmy współpracę między innymi z popularnymi sieciami: C&A, Cropp czy House. Cieszy nas też, że jako pierwsi na polskim rynku prezentujemy produkty sklepu Sarenza.pl, który oferuje naszym użytkownikom nie tylko atrakcyjne ceny, ale też bardzo korzystną politykę obsługi klienta. Ponad połowa dostępnych w sklepie produktów kosztuje poniżej 400 zł, a każdy klient ma 100 dni na zwrot zakupionego produktu.

Sarenza to prężnie rozwijający się, doceniany przez użytkowników sklep internetowy w 2011 r. uhonorowany nagrodą FEVAD (the French association of mail order companies) dla najlepszej strony o tematyce modowej. Sarenza z sukcesami działa też w Wielkiej Brytanii i Niemczech.

-----------------------------------------------------------

Porównywarka cen Okazje.info http://www.okazje.info

Kontakt: Aleksandra Lisieckaa.lisiecka@okazje.info.pl

Okazje.info to czwarty pod względem zasięgu serwis e-commerce w Polsce* i zarazem najszybciej rozwijająca się porównywarka cen. Miesięcznie serwis odwiedza ponad 4,5 miliona użytkowników, przeglądając oferty z 2,5 tys kategorii produktowych.

Z usług Okazje.info korzysta ponad 2000 sklepów internetowych i marketów, prezentujących swoje oferty i gazetki reklamowe. Elastyczne warunki współpracy i szeroka oferta usług promocyjnych (pozycjonowanie ofert, akcje specjalne, display) gwarantują dotarcie do wybranych grup klientów i wysoką efektywność działań marketingowych.

* Megapanel, kwiecień 2012