Gospodarka » Żywność
ABC Tarty w ABC Kuchni
Zobacz więcej zdjęć » |
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Tarta jest jedną z najpopularniejszych potraw kuchni francuskiej. Na kruchym, drożdżowym lub francuskim cieście lądują dodatki zarówno słodkie z owocami, jak i wytrawne z warzywami, mięsem czy grzybami. Właściwie co znajdzie się na jej wierzchu, to zależy od fantazji kucharza. Nie inaczej jest w ABC Kuchni, gdzie szef kuchni Krzysztof Kucharski w „Czwartki z tartami” wyczarowuje niesamowite specjały.
Wszystkim amatorom lekkiego i sezonowego jedzenia oraz smakoszom kuchni z wykorzystaniem ekologicznych produktów proponuje tarty z: pasternakiem, owocami sezonowymi (do wyboru maliny, truskawki, porzeczki, brzoskwinie), brokułami, porą, czerwoną cebulą, kozim serem oraz z innymi produktami, które przyniesie rynek i najbliższe dni.
- Ciekawą propozycją jest pasternak, który mamy z ekologicznych upraw z Folwarku Wąsowo. To trochę zapomniane warzywo. Dzisiaj wraca na salony i do menu nawet najlepszych restauracji. Swoim wyglądem przypomina korzeń pietruszki, a smakiem miks pietruszki z marchewką. Jest mięsisty i ma słodkawy smak. Podobnie jak pietruszka zawiera dużo witaminy C i błonnika - mówi szef kuchni Krzysztof Kucharski.
To nie jedyne nowości jakie przygotowało ABC Kuchni w Suchym Lesie pod Poznaniem na lato dla amatorów dobrego jedzenia. Od poniedziałku do piątku od 11.00-16.00 restauracja zaprasza na Happy hours, w czasie którego udzielany jest 30% rabat do każdej wybranej potrawy z menu restauracyjnego. Dodatkowo przy zamówieniu lunchu w restauracji klient otrzyma 10% zniżki na dania z oferty lunchowej.
W ABC Kuchni jest więc smacznie, zdrowo, oryginalnie i... atrakcyjnie cenowo
Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Komentarze (0)