Firma » Biznes

Agencja About Ad zdobyła nowy „kod” DNA

Agencja reklamowa About Ad rozpoczęła współpracę ze spółką DNA Program Polska. Przez pięć najbliższych lat agencja będzie prowadziła wszelkie działania wspierające sprzedaż innowacyjnego produktu zabezpieczającego mienie przed kradzieżą.

Firma DNA Program Polska oferuje zaawansowany technologicznie, prewencyjny system zabezpieczania przed kradzieżą zarówno samochodów (DNA Auto), jak i wszelkich przedmiotów stanowiących mienie ruchome (DNA Mienie). W przypadku DNA Auto zastosowanie tego produktu polega na trwałym naniesieniu na wszystkie wartościowe elementy i podzespoły pojazdów, maszyn, urządzeń od 5 do 20 tysięcy mikrocząsteczek zawierających unikalny numer identyfikacyjny. Brak możliwości usunięcia, czy też podrobienia tego niepowtarzalnego „kodu genetycznego”,  uniemożliwia obrót kradzionymi pojazdami oraz ich poszczególnymi częściami, zmniejszając w ten sposób ryzyko kradzieży aż o ponad 90 procent.

DNA Auto jest technologią uznawaną przez międzynarodową policję - Interpol i Scotland Yard. Posiada certyfikat jakości i skuteczności organizacji THATCHAM z Wielkiej Brytanii, uznanie Krajowej Rady ds. Walki z Przestępczością Samochodową (NMVTRC) z Australii, jak również pozytywną ocenę Politechniki Świętokrzyskiej z Kielc. Produkt ten zdążył też zdobyć wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, ale co najważniejsze, jest także uznany przez Polski Rząd, MSWiA oraz Komendę Główną Policji, znajdując swoje miejsce w Programie Rządowym „Razem Bezpieczniej”. Produkt DNA Auto charakteryzuje wyjątkowo wysoka skuteczność – samochody oznaczone technologią DNA padają łupem złodziei 90 razy rzadziej niż auta nie posiadające tego zabezpieczenia.

Zadaniem agencji reklamowej About Ad jest relaunch marki DNA Program, w tym przygotowanie i realizacja zarówno strategii PR, jak i wszelkich działań prosprzedażowych. Umowa została zawarta na 5 lat. W ramach działań wykonawczych Agencja przygotowała już materiały na sympozjum naukowe „Zwalczanie przestępczości samochodowej – nowe wyzwania”, zorganizowane przez Komendę Główną Policji. Konferencja odbyła się w Wyższej Szkole Policji w Szczytnie pod koniec września br. Do zadań agencji About Ad należy także przygotowanie rozwiązań software, które będą wspomagały zarówno firmę DNA Program Polska, jak i firmy ubezpieczeniowe, leasingowe, Policję i Prokuraturę. Rozwiązania te mają zapewnić jeszcze większe bezpieczeństwo naszego mienia.

About Ad Sp. z o.o.