Firma » Reklama

Appetite Production uruchamia dział filmowych projektów marketingowych

Krakowska niezależna firma produkcyjna Appetite Production, znana z nagradzanych na festiwalach fabularnych filmów krótkometrażowych i dynamicznych animacji z cyklu "HUK czyli horror urządzeń kuchennych", poszerza swoją działalność.

Z myślą o agencjach reklamowych i firmach samodzielnie realizujących swoje kampanie promocyjne, Appetite Production utworzyła dział projektów marketingowych.

Producent - dzięki rozległej sieci współpracujących z firmą scenarzystów, grafików i innych specjalistów z branży filmowej - oferuje realizację spotów, teledysków oraz filmów promocyjnych od koncepcji do premiery.

Dotąd produkcje o charakterze marketingowym stanowiły około 20 procent zleceń realizowanych przez Appetite Production. Chcemy zwiększyć udział tego typu projektów w naszym portfolio. Jesteśmy otwarci na wyzwania - deklaruje Joanna Szymańska z Appetite Production.

Firma ma na swoim koncie projekty prowadzone dla agencji reklamowych, organizacji pozarządowych, miasta Kraków, produkcję teledyskówi dowcipnych, nowoczesnych animacji. Na co dzień Appetite łączy realizację spotów i filmów promocyjnych z pracą nad fabułami. W ostatnim czasie firma współpracowała - jako producent wykonawczy - z uznanym polskim artystą, Wilhelem Sasnalem, prowadząc kierownictwo produkcji jego pełnometrażowego filmu fabularnego "Love Supreme".

Appetite Production - niezależna firma z branży produkcji filmowej z siedzibą w Krakowie, mającaw swoim portofolio filmy fabularne i dokumentalne, spoty reklamowe, teledyski oraz udaną współpracę z uznanym polskim artystą, Wilhelmem Sasnalem podczas realizacji jego najnowszego filmu pełnometrażowego. Showreel Appetite Prodcution można obejrzeć pod tym adresem: http://www.appetiteproduction.com/pl/#/showreel

Firma oferuje szeroki wachlarz usług z zakresu kierownictwa produkcji oraz organizacji filmowej: opracowanie pomysłu (treatment, scenariusz, storyboardy), przygotowanie produkcji (budżet, casting, dokumentacja lokacji, zdjęcia), montaż, postprodukcja, aż po organizację premier i specjalnych pokazów filmowych.

Appetite Prodcution tworzą młodzi wiekiem i bogaci doświadczeniem profesjonaliści, a produkcje tworzone pod ich okiem są obecnena najważniejszych festiwalach filmowych, gdzie zdobywają liczne nagrody, m.in. Międzynarodowy Festiwal Filmowy Era Nowe Horyzonty, Lato Filmów w Warszawie, Festiwal Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni i wiele innych. Biorą one także udział udział w pokazach specjalnych i targach filmowych zarówno w kraju jak i za granicą,w tym m.in. Short Film Corner Cannes.

Więcej o firmie i jej projektach na www.appetiteproduction.com oraz specjalnym kanale youtube: http://www.youtube.com/AppetiteProduction

Kontakty PR

Appetite Production