Gospodarka » Przemysł

APS S.A. zawarła kontrakt z AGP Metro Polska

Notowana na NewConnect, spółka Automatyka Pomiary Sterowanie SA będzie dostawcą elementów do budowy warszawskiego metra. To kolejna ważna umowa spółki, podpisana tym razem z AGP Metro Polska.

Kontrakt obejmuje dostawę wyspecyfikowanych elementów w ramach projektu i  budowy drugiej linii metra w Warszawie, na odcinku od stacji ”Rondo Daszyńskiego” do stacji  „Dworzec Wileński”. Strony nie chcą ujawniać wartości umowy ze względu na tajemnice handlową.

- Umowa ta , jak zwykle w przypadkach skomplikowanych technicznie zadań,
zawiera klauzule o poufności –tłumaczy Bogusław Łącki, prezes APS SA. - Budowa metra w Warszawie jest niecodziennym przedsięwzięciem, a naszym zadaniem jest dostarczenie tam towarów z dziedziny automatyki i sterowania – stanowiące naszą podstawową działalnością gospodarczą. Zaistnienie APS SA w realizacji metra warszawskiego to sukces i kolejne niełatwe wyzwanie.

Prócz kontraktu z AGP Metro Polska, APS SA realizuje obecnie także umowę z PGNiG Termika – na modernizacje kotła Ciepłowni Kawęczyn w Warszawie. To trzecia już istotna umowa podpisana przez spółkę z tym kontrahentem, obejmująca pełne spektrum działalności gospodarczej spółki. Wartość kontraktu netto – blisko 5 mln zł.

To zadanie APS SA ma wykonać do 20 grudnia tego roku, natomiast  kontrakt z AGP Metro Polska powinien być zakończony w I kwartale 2014 r.

Białostocka spółka APS SA jest notowana na alternatywnym rynku warszawskiej Giełdy Papierów Wartościowych – NewConnect. Oferuje usługi w zakresie automatyki przemysłowej, projektuje urządzenia pomiarowe, sterujące i czuwające nad procesami technologicznymi m.in. w elektrociepłowniach, zakładach ciepłowniczych, wodociągach, szpitalach czy oczyszczalniach ścieków.

Masz-Media