Technologie » Komputery

ASTOR Tour 2013 - tradycyjnie nowocześni

Nic w przyrodzie, ani w przemyśle, nie dzieje się bez przyczyny. Przepływ myśli technicznej przez wieki i pokolenia tradycyjnie inspiruje także firmę ASTOR do prezentacji rozwiązań mających korzenie w historii nowoczesnych technologii.

Cykl seminariów ASTOR Tour 2013 dla branży automatyki, produkcji i przemysłu, łączący prezentację najnowszych trendów z elementami warsztatów technicznych odbędzie się na przełomie kwietnia i maja w wyjątkowych miejscach
w Polsce.

Gdyby żył jeszcze Robert Noyce, współtwórca i właściciel patentu (uzyskanego w dniu 25 kwietnia 1961 r.) na pierwszy układ scalony oraz Guglielmo Marconi (ur. 25 kwietnia 1874 r.), jeden z pionierów radia i przemysłu elektronicznego, z pewnością uświetniliby swoją obecnością inaugurację pierwszego seminarium z cyklu ASTOR tour 2013, które odbędzie się 25 kwietnia 2013 r. w Warszawie.

Robert Noyce, jeden z założycieli firmy Intel, opowiedziałby nam historię o pierwszym procesorze wyprodukowanym przez jego firmę w 1971 roku. Intel 4004 składał się z 2300 tranzystorów i zajmował powierzchnię 12 mm kw. W najbardziej zaawansowanym obecnie modelu intelowskiego procesora – ośmiordzeniowym układzie Core i7, tych tranzystorów jest już 731 mln, a kość zajmuje powierzchnię zaledwie 263 mm kw.

Guglielmo Marconi, pionier praktycznego zastosowania długodystansowej radiotelegrafii iskrowej, nie był de facto wynalazcą radiowej transmisji bezprzewodowej. I, jak dodał jego promotor, „Marconi nie odkrył nowych promieni; Kolumb nie wynalazł jajka, ale wiedział jak je ustawić na jednym z końców; Marconi ze znanych środków stworzył nowe elektryczne oko, nowy system telegrafii, który będzie wartościowym nabytkiem”.

Wyjątkowa tradycja, wyjątkowe miejsca w Polsce. Zapraszamy Państwa na cykl seminariów prezentujący najnowsze trendy w obszarach automatyki przemysłowej, oprogramowania przemysłowego oraz systemów zrobotyzowanych, które odbędą się w Warszawie (Stadion Narodowy, 25 kwietnia), Wrocławiu (14 maja), Gdańsku (16 maja), Poznaniu (21 maja), Katowicach (22 maja) i Rzeszowie (23 maja).

"Przełomowe rozwiązania techniczne wymagają, aby opowiadać o nich w nietuzinkowych miejscach. Po zeszłorocznym sukcesie ASTOR Euro Tour 2012 oraz zaprezentowaniu Drużyny Efektywności ASTOR, w tym roku chcielibyśmy zabrać Państwa w podróż ilustrującą ‘automatykę jutra’. Przewodnikami tej wycieczki będą eksperci firmy ASTOR, którzy poprowadzą Państwa szlakiem nowoczesnych technologii.” – komentuje Jarosław Gracel, dyrektor ds. marketingu i PR w firmie ASTOR.

Seminaria skierowane są do:
- automatyków, inżynierów służb utrzymania ruchu,
- projektantów systemów automatyki, oprogramowania przemysłowego i robotyki
- kadry kierowniczej średniego szczebla działów technicznych firm produkcyjnych oraz inżynieryjnych (integratorów systemów).

ASTOR Tour 2013 to doskonała okazja do spotkania z ekspertami branżowymi oraz przetestowania demonstrowanych systemów sterowania i oprogramowania przemysłowego.

Firma ASTOR posiada kompetencje i bogate doświadczenie w realizacji podobnych przedsięwzięć.
W ciągu ostatnich kilku lat odbywały się konferencje ASTOR Euro Tour 2013, Wonderware Roadshow i Industrial IT Roadshow oraz cykliczne "Śniadania z ASTORem", które przyciągnęły wielu profesjonalistów z branży automatyki przemysłowej.

Serdecznie zapraszamy Państwa do udziału w tym wydarzeniu!

Więcej informacji oraz formularz rejestracji znajdą Państwo na stronie: www.astor.com.pl/tour2013

O ASTOR Sp. z o.o.
Firma ASTOR jest dystrybutorem produktów automatyki, dostawcą rozwiązań biznesowych oraz usług, które wspierają podnoszenie efektywności i konkurencyjności Klientów w przemyśle, produkcji oraz infrastrukturze. Systemy dostarczane przez ASTOR pozwalają na obniżanie kosztów produkcji oraz kosztów energii, zwiększając tym samym konkurencyjność firm na rynkach: krajowym i międzynarodowym. Jest to spółka z polskim kapitałem, z Centralą w Krakowie, posiadająca 7 oddziałów na terenie całej Polski. ASTOR reprezentuje na terenie Polski światowych dostawców automatyki, tj. GE Intelligent Platforms, Invensys Wonderware, Kawasaki Robotics, EPSON, Horner APG i Satel.

ASTOR Sp. z o.o. jest wieloletnim członkiem Business Centre Club, zdobywcą wielu nagród, w tym międzynarodowych, siedmiokrotnych laureatem tytułu „Gazela Biznesu” oraz laureatem prestiżowego tytułu „Ten, który zmienia polski przemysł”. Więcej informacji o firmie dostępnych jest na stronie: www.astor.com.pl

OmniPro
WIĘCEJ INFORMACJI z firmy ASTOR (PRESS BOX)

newss.pl