Technologie » Internet

ASUS Shop dostępny w Polsce

ASUS Shop, internetowy sklep firmy ASUS, będzie dostępny dla polskich użytkowników od 4 stycznia 2011 roku pod adresem: http://shop.asus.pl.

Sklep internetowy oferuje głównie akcesoria sygnowane logo ASUS: torby, pokrowce, plecaki na notebooki i netbooki, myszki i klawiatury, a także zasilacze, kable, stacje dokujące oraz dyski zewnętrzne.

Internauci będą mogli za pośrednictwem ASUS Shop rozszerzyć o rok lub 2 lata gwarancję (zarówno lokalną, jak i globalną) na posiadane notebooki i urządzenia Eee Family. Planowane jest stopniowe poszerzanie oferty e-sklepu.

Warto zwrócić uwagę na zintegrowaną wyszukiwarkę, która ułatwia znalezienie odpowiednich akcesoriów do zakupionego już komputera ASUS.

Na razie ASUS Shop honoruje wyłącznie płatność kartą kredytową. W niedalekiej przyszłości w e-sklepie będzie można płacić za pomocą przelewu oraz PayPal.

Z okazji uruchomienia polskiej wersji ASUS Shop do 15 lutego 2011 wysyłka zamówionych produktów jest bezpłatna. Przesyłki ekspresowe pozostaną pełnopłatne.

Do tej pory z serwisu mogli korzystać mieszkańcy Belgii, Francji, Niemiec, Włoch, Holandii, Hiszpanii i Wielkiej Brytanii. Wraz ze startem w Polsce, sklep będzie dostępny także w Czechach, Portugalii oraz na Węgrzech.

O firmie ASUS:

ASUS jest wiodącą firmą nowej ery cyfrowej, o bogatym portfolio, na które składają się notebooki, netbooki, płyty główne, karty graficzne, napędy optyczne, stacjonarne komputery osobiste, serwery, rozwiązania bezprzewodowe, telefony komórkowe i urządzenia sieciowe. Firma ASUS zdobyła w 2009 roku 3268 nagród, i to właśnie jej przypisywane jest zrewolucjonizowanie przemysłu komputerowego dzięki Eee PCTM. Firma zatrudnia ponad 10 tys. pracowników, w tym światowej klasy zespół badawczo-rozwojowy. W 2008 roku dochód firmy wyniósł 8.1 mld USD. Od 12 lat ASUS znajduje się w rankingu Business Week InfoTech 100.

Mondaypr