Rozrywka i wypoczynek » Sport

Biegnij z 7 Days!

Już w najbliższą niedzielę, 4 września 2011, wystartuje 21. Międzynarodowy Półmaraton w Pile. Do rywalizacji po raz kolejny przyłącza się 7 Days. Marka występuje w roli sponsora, promując tym samym aktywność fizyczną i sportowy tryb życia.

Zawodnicy wystartują o godz.11.00 z ul. Wojska Polskiego. Pierwsze dziesięć osób, które pojawi się na mecie na Placu Zwycięstwa w Pile, otrzyma nagrody pieniężne.  Do pokonania jest dystans równy połowie długości biegów maratońskich – 21 km
i 97,5 m. Żeby zapewnić zawodnikom odpowiedni zapas energii, przed startem każdy uczestnik biegu otrzyma słodkiego rogala 7 Days.
 Lista uczestników wciąż jest otwarta. Zgłoszenia przyjmowane będą w biurze zawodów 3 oraz 4 (tylko do godz. 10.00) września.  W tym roku po raz pierwszy będzie można śledzić zmagania biegaczy na żywo, za pośrednictwem TV ASTA. 21. Międzynarodowy Półmaraton w Pile ma rangę Mistrzostw Polski w Półmaratonie. Dodatkowo rozegrane zostaną Mistrzostwa Wojska Polskiego, Puchar Akademicki, Puchar Polski w Półmaratonie, Mistrzostwa Policji w Półmaratonie, Mistrzostwa Klubu Biegacza Maniac, Mistrzostwa grupy „biegajznami.pl”, Klasyfikacja pracowników PHILIPS’a, Mistrzostwa pracowników COCA – COLA HBC Polska. Organizatorem imprezy jest Stowarzyszenie Biegów Ulicznych na czele z Henrykiem Paskalem – polskim maratończykiem z lat 70. Wszelkie dodatkowe informacje znajdują się na stronie http://www.halfmarathon.pl/  7 Days to słodka przekąska, która szybko zaspokaja głód i poprawia samopoczucie. Smaczny rogalik polecany jest szczególnie osobom aktywnie uprawiającym sport, ponieważ dostarcza mnóstwo energii i daje ogromną porcję przyjemności.Chipita Poland działa w Polsce od 1999 roku. Firma ma nowoczesną piekarnię w Tomaszowie Mazowieckim, zatrudnia 600 osób. Główne marki to 7Days i Chipicao, których produkty można kupić w sklepach detalicznych oraz supermarketach i hipermarketach w całej Polsce.  Kontakt do organizatoraSTOWARZYSZENIE BIEGÓW ULICZNYCH
Al. Powstańców Wlkp. 164
64-920 PIŁA