Firma » Biznes

Black Point z nagrodą OSAA

Polski producent materiałów do druku po raz kolejny został wyróżniony tytułem Najlepszego Dostawcy Materiałów Eksploatacyjnych. Nagrodę przyznała Ogólnopolska Sieć Biuroserwisowa OSAA.

OSAA to jedna z największych w Polsce sieci biuroserwisowych i organizator cyklicznych branżowych spotkań. Podczas ostatniej, już siódmej, edycji imprezy aż dwukrotnie nagrodzono firmę Black Point. Polskiemu producentowi - już po raz piąty - przypadł tytuł Najlepszego Dostawcy. Wyróżnienie przyznano za szeroką ofertę produktów, które cechują się jakością, wysoką opłacalnością i wydajnością.

- Nagroda OSAA potwierdza atuty naszej marki. Black Point jest firmą przyjazną Klientowi, ale też partnerom handlowym. Cieszymy się, że doceniono innowacyjność i jakość naszych produktów, satysfakcję oraz bezpieczeństwo, które gwarantują użytkownikom oraz zysk dla sprzedawców - podkreśla Kamila Yamasaki, prezes Black Point SA.

Organizatorzy spotkania postanowili nagrodzić firmę Black Point również statuetką za wieloletnie uczestnictwo w targach OSAA. - To dla nas bardzo cenne wyróżnienie zwłaszcza, że targi OSAA cieszą się w branży dużym prestiżem. Mamy zamiar wciąż aktywnie w nich uczestniczyć - tłumaczy Kamila Yamasaki

Nagrody OSAA to kolejne trofea przyznane marce Black Point. Polski producent w ostatnich latach był również laureatem konkursów: Jakość Roku 2011 i 2007, Firma Przyjazna Klientowi 2005, 2007 i 2011 oraz Gazele Biznesu 2008 i 2009. Black Point otrzymał także Medal Europejski przyznawany przez Urząd Komitetu Integracji Europejskiej i Business Centre Club, Dolnośląski Certyfikat Gospodarczy i nagrodę Wehikuły Czasu dla dynamicznego przedsiębiorstwa, tworzącego nowe miejsca pracy oraz wiarygodnego finansowo.

Informacje o firmie

Black Point SA jest założycielem działającej na światowym rynku materiałów do druku Grupy Black Point. W jej skład wchodzą: spółka Black Point, producent i właściciel marki materiałów eksploatacyjnych Black Point, Eco Service, ogólnoświatowy broker pustych kartridży, niemiecka spółka TBG, która wspiera działania Eco Service na rynku zachodnioeuropejskim oraz Eco Service China aktywna na Dalekim Wschodzie.

Firma Black Point ma ponad 20-letnie doświadczenie w branży. Pod marką Black Point oferuje tusze, tonery, papier fotograficzny, rolki do faksów i taśmy do drukarek igłowych. Marka Black Point to wysokiej jakości materiały do druku, które cechuje zwiększona wydajność i niezawodność. Wszystkie parametry potwierdzają restrykcyjne systemy kontroli wewnętrznej i zewnętrznej. Black Point przestrzega norm ISO, posiada własne laboratorium badawcze, współpracuje z renomowanymi ośrodkami badawczymi, m.in. Rochester Institute of Technology, TÜV Rheinland, Chip Lab oraz Instytutem Innovationstechnik w Niemczech.

Od maja 2010 roku akcje Black Point SA są notowane na rynku NewConnect GPW w Warszawie.

Profitcomms