Gospodarka » Żywność
Bracia Kuroniowie w wiosennej ramówce Kuchni.tv
W programie przeważać będą dania proste do przyrządzenia, ale posiadające bogatą przeszłość w świecie kultury i sztuki. Pierwszy odcinek pt. „Znani Polacy” skupi się na potrawach trzech wielkich Polaków.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Zaprezentowana zostanie zupa grochowa „Kuroniówka”, którą na potrzeby akcji społecznych Jacka Kuronia stworzył Maciej Kuroń, ojciec braci. W programie pojawi się również propozycja na Wielkanoc – ćwikła po staropolsku wg Mikołaja Reja stworzona wedle najstarszego przepisu napisanego w języku polskim oraz szparagi à la Jarosław Iwaszkiewicz - ulubiona gorąca przekąska pisarza. Przy okazji przyrządzania każdej potrawy Jan i Jakub Kuroniowie opowiedzą widzom kilka anegdot i ciekawostek związanych z danym przepisem oraz przekażą garść porad i kuchennych sztuczek.
Jan i Jakub Kuroniowie, synowie Macieja Kuronia, nie planowali przyszłości związanej z gastronomią. „Strażak, piłkarz, gwiazda muzyki… To było to, co nas kręciło. A kucharz? O nie! Taka kariera z całą pewnością się nam nie marzyła”, mówią bracia i dodają: „Mężczyzna w kuchni? To już przekraczało naszą wyobraźnię!”. Czas pokazał, że zwyciężyła tradycja rodzinna. Jan Kuroń jest obecnie kucharzem w podwarszawskiej restauracji Oycowizna, zaś Jakub Kuroń studiuje w Poznańskiej Wyższej Szkole Hotelarstwa i Gastronomii.
„Kuroniowie rozgryzają” to program przeznaczony dla wszystkich miłośników dobrej kuchni oraz ludzi zainteresowanych kulinarnymi ciekawostkami. Pierwszy odcinek zostanie wyemitowany na antenie Kuchni.tv w sobotę 27 marca o godzinie 14.35.
Nadesłał:
ARBOvision
|
Komentarze (0)