Gospodarka » Żywność
BROWAR SULIMAR partnerem 50-lecia Wydziału Nauk o Żywności SGGW
W ciągu 50 lat absolwenci Wydziału Nauk o Żywności zasilili szeregi kadry zarządzającej największych producentów żywności, firm handlowych, instytutów naukowych czy prasy fachowej. Wykładowcami na tym Wydziale byli i są największe autorytety naukowe branży spożywczej jak prof. dr hab. Eugeniusz Pijanowski, prof. dr hab. Tadeusz Jakubczyk, prof. dr hab. Antoni Rutkowski i wielu innych.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Głównym wydarzeniem jubileuszu była konferencja naukowa poprzedzona referatem okolicznościowym pani prof. dr hab. Doroty Witrowej-Rajchert, Dziekana Wydziału, w czasie której prof. dr hab. Krzysztof Krygier, prof. Stanisław Berger, prof. dr hab. Andrzej Jarczyk, prof. dr hab. Stanisław Gwiazda, prof. dr hab. Andrzej Lenart przedstawili referaty poruszające aktualne problemy w produkcji i handlu żywnością. Były też wystąpienia praktyków, osób pracujących od wielu lat w przemyśle spożywczym i handlu, jak dr inż. Krzysztof Skierkowski (Kraft), mgr inż. Marek Marzec, mgr inż. Mirosław Bohdan czy Paweł Dziedzic z Browaru Sulimar.
Browar Sulimar z Piotrkowa Trybunalskiego został wybrany na partnera uroczystości 50-lecia Wydziału Nauk o Żywności. Znakomite piwa Trybunał i Cornelius umilały spotkania absolwentów i kadry naukowej w czasie „Wieczoru Piwnego” oraz „Kolacji przy Świecach”.
Prof. dr hab. Dorota Witrowa – Rajchert: „Browar Sulimar wybraliśmy na partnera obchodów 50-lecia Wydziału Nauki o Żywności, mając na uwadze osiągnięcia i jakość produktów tej firmy. Jesteśmy zainteresowani wspieraniem polskich firm rodzinnych i będziemy kontynuować współpracę z browarem w obszarze naukowym. Współpraca ta, to również możliwości praktycznych kontaktów dla naszych studentów.”
Mariusz Supady, Prezes Zarządu Browaru Sulimar: „Jesteśmy zaszczyceni wyborem na partnera uroczystości 50-lecia Wydziału Nauk o Żywności. Dla nas jest to również okazja do wymiany ciekawych doświadczeń na linii nauka – przemysł oraz nawiązania wielu interesujących kontaktów. Dla mnie osobiście dodatkową korzyścią spotkania była możliwość wymiany doświadczeń z największymi autorytetami naukowymi.”
Komentarze (0)