Firma » Biznes

Certyfikat HR Najwyższej Jakości Polskiego Stowarzyszenia Zarządzania Kadrami dla Schneider Electric

Firma Schneider Electric Polska została uhonorowana prestiżowym wyróżnieniem HR Najwyższej Jakości. Certyfikat przyznawany przez Polskie Stowarzyszenie Zarządzania Kadrami otrzymują firmy stosujące najlepsze praktyki zarządzania kapitałem ludzkim i dbające o rozwój pracowników.

Certyfikat HR Najwyższej Jakości przyznawany jest na podstawie obiektywnego badania uwzględniającego całość polityki zarządzania kapitałem ludzkim w danej firmie. Oceniane są m.in. rekrutacja, struktura zatrudnienia, szkolenia i rozwój, system motywowania i wynagradzania, ocena pracownicza, komunikacja wewnętrzna, a także zasady etyczne. Badanie koncentruje się również na polityce równościowej firmy oraz zarządzaniu tzw. różnorodnością w organizacji.

- Opieramy strategię personalną naszej firmy na tworzeniu warunków do stałego rozwoju kompetencji pracowników. Budujemy kulturę organizacyjną Schneider Electric realizując na co dzień nasze wartości, wprowadzając innowacyjne rozwiązania i przede wszystkim upraszczając procedury. Lubimy naszą firmę i tworzymy w niej przyjazne warunki pracy – powiedziała Tina Sobocińska HR Business Partner ds. Funkcji Globalnych w PolscePrzyznanie certyfikatu przez Polskie Stowarzyszenie Zarządzania Kadrami utwierdza nas w przekonaniu, że to co robimy, robimy dobrze. Dla potencjalnych kandydatów zainteresowanych podjęciem pracy w naszej firmie, certyfikat HR Najwyższej Jakości jest gwarancją jej rzetelności i wiarygodności.- dodaje Tina Sobocińska.

Każda firma, która chce powalczyć o certyfikat, musi wziąć udział w bezpłatnym badaniu organizowanym przez Polskie Stowarzyszenie Zarządzania Kadrami. Ma ono formułę ciągłą, certyfikat ważny jest przez rok od momentu otrzymania. W czerwcu 2013 odbędzie się uroczysta gala z przedstawicielami firm, które otrzymały certyfikat.

Mondaypr