Rozrywka » Uroczystości

CO WIESZ O POLSKIEJ WÓDCE? WYJĄTKOWE SPOTKANIE JUŻ NIEBAWEM W POZNANIU!

Co kryje w sobie blisko 600-letnia historia naszego narodowego trunku? Czy śledź i wódka to jedyne słuszne połączenie? Co odróżnia Polską Wódkę od innych alkoholi?

27 stycznia 2015, tj. w najbliższy wtorek, roku Stara Gazownia na jeden dzień stanie się miejscem, w którym mieszkańcy Poznania i okolic znajdą odpowiedzi na te i wiele innych pytań. To pierwsze wydarzenie z cyklu degustacji Polskiej Wódki połączonej z prezentacją najlepiej pasujących do tego trunku zakąsek. Przewodnikiem w tej fascynującej podróży będzie mistrz smakowych niuansów – Tomasz Jakubiak oraz Ambasador Wódek – Maciej Starosolski. Zapraszamy!

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Wódka, nasz narodowy trunek, to od setek lat powód do dumy. W produkcji wódki Polacy mają nie lada doświadczenie – sztuka jej tworzenia doskonalona jest nieustannie od blisko 600 lat. Dzięki temu na sklepowych półkach możemy dziś znaleźć trunki, w których znawca bez problemu odnajdzie głębokie nuty zbożowe, przyjemną słodkość, a nawet aromat razowego bochenka, gałki muszkatołowej czy karmelu. Zaskakujące? Taka właśnie jest Polska Wódka.

Tajemnicą narodowego alkoholu są przede wszystkim składniki, z których jest produkowany. Zgodnie z przyjętą w 2013 roku definicją Polskiej Wódki, tak mogą być nazywane jedynie te trunki, które są produkowane na terenie kraju wyłącznie z tradycyjnie uprawianych tu zbóż – jęczmienia, żyta, owsa, pszenicy oraz pszenżyta – i ziemniaków uprawianych w Polsce. Całości dopełnia krystalicznie czysta woda. Wśród marek spełniających te wymagania są popularne i lubiane Wyborowa, Luksusowa, Pan Tadeusz i Premium.

I właśnie te prawdziwie Polskie Wódki będą bohaterkami największych tego typu degustacji w kraju, organizowanych w wybranych miastach. To jedyna okazja, by w jednym miejscu poznać ich niezwykłą historię, dowiedzieć się w jakiej temperaturze powinny być podawane i jakie przekąski będą doskonale się z nimi komponować. Przewodnikiem w tej smakowej podróży będzie znany i lubiany mistrz kulinarny – Tomasz Jakubiak. Razem z nim świat Polskiej Wódki przed gośćmi spotkania odkrywać będzie Ambasador Wódek – Maciej Starosolski, który o kryjących się w wódkach nutach smakowych oraz sposobie ich tworzenia i historii wie prawie wszystko.

Najbliższa degustacja już 27 stycznia w Starej Gazowni przy ulicy Grobla 15 w Poznaniu. Start 18:30. Zapraszamy wszystkich pełnoletnich mieszkańców miasta i okolic. To doskonała okazja do spędzenia udanego wieczoru w gronie przyjaciół! http://www.tylkopolskawodka.pl/. Wejście darmowe po rejestracji, wyłącznie dla osób pełnoletnich. Uwaga – liczba miejsc ograniczona! 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

RC2

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »