Firma » Biznes

Concordia Przyjazną Firmą Ubezpieczeniową 2012

Gazeta Bankowa po raz trzeci przyznała nagrody w konkursie Przyjazna Firma Ubezpieczeniowa. Wśród zwycięzców w dwóch z trzech kategorii znalazła się Concordia Ubezpieczenia, poprawiając swój ubiegłoroczny wynik. Uroczysta gala odbyła się w Galerii Freta w Warszawie 28 listopada br

Concordia Ubezpieczenia została zwycięzcą w dwóch kategoriach: dział II – Ubezpieczenia Komunikacyjne wyprzedzając Sopockie Towarzystwo Ubezpieczeń Ergo Hestia SA i Towarzystwo Ubezpieczeń i Reasekuracji Allianz Polska SA oraz w dziale III - Ubezpieczenia osobowe i majątkowe lokując się przed Sopockim Towarzystwem Ubezpieczeń Ergo Hestia SA i Towarzystwem Ubezpieczeń Wzajemnych SKOK. To duży sukces, wpisujący się w strategię firmy oferującej solidne ubezpieczenia oraz przykładającej dużą wagę do sprawnej i szybkiej likwidacji szkód.

W konkursie Przyjazna Firma Ubezpieczeniowa 2012 wzięły udział towarzystwa działające w Polsce, które odpowiedziały na ankietę przesłaną przez „Gazetę Bankową”. Konkurs opiera się o dane otrzymane od towarzystw ubezpieczeniowych i Rzecznika Ubezpieczonych. Całości dopełniła ocena niezależnego jury pod przewodnictwem Danuty Wałcerz, eksperta rynku ubezpieczeniowego, byłej prezes Państwowego Urzędu Nadzoru Ubezpieczeń.

- Jesteśmy dumni z tego, że po raz drugi z rzędu znaleźliśmy się wśród najlepszych firm ubezpieczeniowych w Polsce. Nie byłoby to możliwe gdyby nie codzienna praca z Klientem, za co dziękujemy naszym pracownikom w Centrali i Oddziałach, a także wszystkim Pośrednikom – mówi Katarzyna Jankowska, dyrektor Biura Marketingu Concordia Ubezpieczenia. - Tegoroczny sukces zobowiązuje nas wszystkich do jeszcze większej pracy.

W czasie Gali wręczono także po raz pierwszy tytuł Ubezpieczeniowego Menedżer Roku 2012. Statuetkę z rąk redaktora naczelnego Macieja Goniszewskiego odebrał Paweł Dangel, prezes zarządu Grupy Allianz Polska. Wśród nominowanych był Piotr Narloch, Prezes Zarządu Concordia Ubezpieczenia.

Grupa Concordia