Gospodarka » Narzędzia

Conrad rozdaje produkty do testowania!

Jak wybrać najlepszy produkt spośród dostępnych na rynku? Jak sprawdzić, który z nich będzie sprawdzał się najlepiej? Najłatwiejszym sposobem jest przetestowanie produktu osobiście.

Taką możliwość oferuje Conrad.pl, który przygotował dla swoich Klientów cykliczną możliwość testowania, a następnie otrzymania na własność produktów znajdujących się w ofercie sklepu.

Conrad.pl rozpoczął innowacyjny program testów skierowany do wszystkich fanów i entuzjastów techniki. Ma on na celu cykliczne wyłanianie testerów spośród użytkowników Forum Conrad i przekazywanie im produktów ze swojej oferty do testów. Po wykonaniu testów użytkownicy będą mogli zatrzymać je na własność.

Aby zostać testerem produktów Conrad.pl należy zarejestrować się na Forum Conrad (http://forum.conrad.pl). Następnie uzupełnić swój profil i wybrać spośród dostępnych w ankiecie produktów te, które chce się testować.

10 kwietnia zakończyła się pierwsza edycja programu, w której wyłoniono 10 testerów. Produkty, które pójdą pod lupę użytkowników to między innymi endoskop techniczny, domofon radiowy, radio internetowe oraz stacja lutownicza.

Obecnie trwa 2 edycja programu, w której do testowania zostanie przekazane 5 produktów marki Voltcraft, takich jak: higrometr z pomiarem temperatury, miernik cęgowy, luksomierz, skopometr oraz multimetr cyfrowy.

Celem projektu jest  zbudowanie platformy wymiany opinii i dyskusji nt. produktów, techniki oraz kontaktu ze sklepem. Strona forum.conrad.pl grupuje wszystkie aktywności w zakresie społeczności: testy produktów, forum opinii, fan page Facebook, kanał YouTube oraz blog.
Conrad Group to europejski lider w sprzedaży wysyłkowej elektroniki, techniki i technologii dla profesjonalistów, hobbystów i amatorów. Firma z 88 letnim doświadczeniem na rynku niemieckim, która w Polsce rozpoczęła własną działalność w połowie 2010 roku. Conrad.pl w ofercie posiada ponad 90 000 artykułów z różnych branż, między innymi: Dom i Ogród, Narzędzia, Komponenty, Baterie i zasilanie, Auto, Komputery i Biuro oraz Hobby.

Więcej informacji na temat Programu Tester Conrad: http://forum.conrad.pl/.

NetCenter Solution