Gospodarka » Żywność
Cztery pasty Seko na cztery pory dnia i roku
Zobacz więcej zdjęć » |
Nie tylko masło, margaryna, ser biały i żółty czy wędlina oraz warzywa dla zdrowia, smaku i ozdoby to dobre dodatki do pieczywa, które najczęściej spożywamy na śniadanie i kolację.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Czy nie jest tak, że od lat, stając przed lodówką, stajemy jednocześnie przed dylematem, co dziś zjeść? Coś nowego? Coś, co lubimy? Co jest dla nas zdrowe czy co smaczne? Ludzie w znacznej większości dzielą się na zwolenników nabiału z jednej strony, z drugiej na smakoszy wędlin. Między nimi znajdują się - w Polsce nadal niestety w mniejszości - miłośnicy diety rybnej.
Firma SEKO S.A. postanowiła jednak wystąpić ponad wszelkimi kulinarnymi i smakowymi podziałami, a dowodem tego jest wprowadzenie na rynek czterech rodzajów past kanapkowych (80g), które mogą bez trudu odmienić lub chociaż urozmaicić nasze poranne, popołudniowe i cowieczorne posiłki.
Śniadaniowa pasta jajeczna jest nie tylko smaczna, lecz także zdrowa. Powszechnie sądzi się, że jaja, z powodu stosunkowo wysokiej zawartości cholesterolu, nie posiadają dobrej sławy wśród dietetyków. Otóż niekoniecznie! Prawdą jest, że są one nie tyle pożywne (co jest przecież podstawą każdego śniadania!), co dobrze wpływają na ludzki organizm, ponieważ są doskonałym źródłem białka oraz witamin, jonów i enzymów. Odkryto, że w białku jaj występuje właśnie niezwykle istotny dla nas enzym o nazwie cystatyna. Zapobiega on i hamuje rozwój paradontozy, chorób skóry oraz - jak twierdzą naukowcy - komórek nowotworowych. Cystatyna dodatkowo charakteryzuje się wysoką aktywnością antywirusową, co wpływa na zwiększenie naszej odporności.
Pozostałe trzy pasty firma SEKO S.A. przygotowała na bazie chyba najbardziej przez Polaków lubianych ryb (poza śledziem oczywiście!), czyli: makreli, łososia i tuńczyka. O dobroczynnym wpływie diety rybnej na pamięć, układ krwionośny, serce, skórę, wzrok, nastrój (działanie antydepresyjne!) i - ogólnie - cały nasz organizm (np. działanie przeciwnowotworowe) wiedzą już niemal wszyscy Polacy. Te pozytywne efekty jedzenia rybiego mięsa biorą się z jego bogactwa witamin, minerałów oraz łatwoprzyswajalnego białka (to samo jaja!) i kwasów tłuszczowych z grupy omega-3.
Co najważniejsze, nie trzeba być amatorem ryb, by pokochać smak past rybnych SEKO S.A.! Należy jednak - jeszcze przed udaniem się do sklepu - przygotować się na nagłą i niespodziewaną przemianę w fanatycznego, kanapkowego smakosza.
Dostępność past kanapkowych SEKO S.A. jest absolutnie powszechna. Przysmaki tego producenta bez trudu znajdzie się w mniejszych i większych sieciach sklepów i supermarketów na terenie całego kraju.
Cena past (1 szt.): ok. 2,50 zł.
Więcej informacji na: www.sekosa.pl
Opakowanie: 80 g.
SEKO S.A.
ul. Zakładowa 3, 89-620 Chojnice
tel: +48 (52) 39-50-600
fax: +48 (52) 39-67-351
seko@sekosa.pl
www.sekosa.pl
Komentarze (0)