Firma » Biznes

Czwarte urodziny Volumetric MK Polska

7 marca 2006r. została utworzona spółka Volumetric MK Polska. W trakcie tych czterech lat firma zrealizowała dwie warszawskie Inwestycje mieszkaniowe: Dom na Górce na Bemowie, w którym znalazły się 94 mieszkania oraz bielańskie Osiedle Sokratesa, zawierające 198 lokali mieszkalnych i handlowych.

Nasze portfolio zrealizowanych projektów jest już znaczne, jak na cztery lata działania. Wybudowaliśmy i oddaliśmy mieszkańcom 300 mieszkań i lokali handlowych, co nam zapewniło dobrą pozycję startową na polskim rynku deweloperskim – mówi Michał P. Kubicki – dyrektor generalny i udziałowiec Volumetric MK Polska.

Kombinacja kilkunastu lat doświadczeń naszego zespołu z finansowym wsparciem naszych hiszpańskich wspólników z Grup Volumetric okazała się znakomitą receptą na sukces. Jesteśmy dumni z tego, że nawet w czasach kryzysu, jaki dotknął rynek mieszkaniowy w 2009r. byliśmy jednym z nielicznych deweloperów, którzy nie tylko nie ograniczyli działalności, ale nawet byli w stanie rozpocząć dwa nowe projekty – wspomina Kubicki.

Nasze plany na przyszłość to znaczące zwiększenie ilości prowadzonych projektów. Na dzień dzisiejszy jesteśmy zaangażowani w budowę 250 mieszkań, domów i lokali handlowych, których wartość przekracza 130 milionów złotych. Są to projekty Osiedle Hippodrom na warszawskim Mokotowie, willowe osiedle Nad Brzegiem Czarnej w Markach, oraz dwa Kieleckie projekty: Jagiellońska Point i Promenada Solna – podsumowuje dyrektor Kubicki. Łącznie więc na koniec 2010r. będziemy mieli zrealizowane prawie 550 jednostek mieszkalnych o wartości niemal pół miliarda złotych. Stanowi to bardzo dobrą zaliczkę na kolejne lata działalności.

Niezależnie od już prowadzonych budów przymierzamy się do rozpoczęcia przynajmniej dwóch nowych projektów w drugiej połowie bieżącego roku. To kolejne 200 mieszkań w Warszawie i, mamy taką nadzieję, kolejne 100 w Kielcach, które stały się dla nas drugim, bardzo ważnym rynkiem – planuje Kubicki - chcemy tam zająć mocną pozycję lidera.

Volumetric MK Polska Sp. z o.o. jest podmiotem o charakterze joint venture utworzonym w 2006r. przez hiszpański holding Grup Volumetric sl oraz Michała Kubickiego. Grupa jest zaangażowana w realizację ponad 500 mieszkań, domów i lokali handlowych w Warszawie i Kielcach.

Smart Media Sp. z o. o.