Motoryzacja » Transport

DAMCO partnerem TSL Business Meeting

W połowie marca miała miejsce już piąta edycja konferencji TSL Business Meeting. Jednym z partnerów tego istotnego wydarzenia w branży TSL zostało DAMCO ( Part of the A.P.Moller – Maersk Group) kluczowy dostawca rozwiązań logistycznych na świecie.

Uczestnicy TSL Business Meeting "Jak przetrwać na polskim rynku usług transportowych" mieli możliwość wysłuchania prezentacji poruszających kwestie związane z problemami polskiego transportu. Dyskutowano m.in. o problemach wynikających ze zmian w prawodawstwie, dotyczących elektronicznego myta, a także zaprezentowano raport o kondycji polskiego transportu opracowany przez DGL.

Dużym zainteresowaniem ze strony słuchaczy cieszyło się wystąpienie Andrzeja Lada – Kubala, Country WND Managera Damco. Prelekcja miała na celu przybliżenie głównych aspektów współpracy operator – przewoźnik, ze szczególnym podkreśleniem kwestii kluczowych zapisów, które powinny zostać uwzględnione w kontraktach.

Firma zdecydowała się także na organizacją stoiska reklamowego, gdzie można było uzyskać szczegółowe informacje na temat Spółki, ciekawe gadżety, jak i bliższe informacje na temat warunków współpracy z Damco Poland.

"Tego typu spotkania są odpowiednim miejscem dyskusji środowiskowych których brakuje, szczególnie w tak trudnych czasach dla transportu z jakimi mamy do czynienia obecnie" - Andrzej Lada-Kubala

Więcej o Damco na http://www.damco.pl

DAMCO - magazynowanie, transport, fracht morski, fracht lotniczy, skład konsygnacyjny, SCM