Technologie » Komputery

Drapieżny Vivitek H108x - uwolnij tygrysa Full HD

Nowe projektory Full HD w niespotykanie niskiej cenie. Zapowiada się mocno ekscytująca jesień w jakości Full HD. Odpowiadać za to będzie nie tylko nowa ra-mówka poszczególnych stacji telewizyjnych, ale także ekspansywnie wkraczająca na nasz rynek marka Vivitek.

Tym razem amerykański dostawca proponuje trzy modele projektorów do kina domowego H108x w technologii DLP, w wyjątkowo interesujących cenach.Modele Vivitek H1080 (Full-HD, 1600 ANSI), Vivitek H1082 (Full-HD, 1800 ANSI), Vivitek H1085 (Full-HD, 2000 ANSI) – mają ogromne szanse na zdobycie entuzjastów, ponieważ oprócz bardzo dobrych parametrów, zachęcają ceną - już od 4.599 brutto (model Vivitek H1080).

Wszystkie Projektory charakteryzuje wysoki kontrast 4000:1 (Vivitek H1085 – 5000:1) oraz sześciosegmentowe koło kolorów, gwarantujące odpowiednie nasycenie barw obrazu. Poziom hałasu wentylatora wynosi nieinwazyjne 30 dB w trybie normalnym i 26 dB w trybie ekonomicznym. Modele H1082 i H1085 posiadają funkcję, dostępną do tej pory jedynie w urządzeniach z najwyższej półki - specjalny tryb do kalibracji obrazu przez osoby z certyfikatem ISF. Projektory te, dzięki wysokiej jasności w trybie normalnym, idealnie sprawdzą się również w zastosowaniach reklamowych i biznesowych.  Wszystkie modele Viviteka mogą pracować non-stop przez 24h, 7 dni w tygodniu.

Gwarancja 3 lata w tym 12 miesięczna gwarancja na lampę (bez limitu godzin).Bliższe informacje: www.vivitek.pl

Wyłącznym dystrybutorem produktów Vivitek  w Polsce jest firma ViDiS Sp. z o.o.

Vivitek H1080Vivitek H1082Vivitek H1085
Technologia wyświetlaniaDLP, 0.65” 1-Chip DMD
6-cio segmentowe koło kolorów
Rozdzielczość1920x1080
Jasność1600 ANSI Lumenów1800 ANSI Lumenów2000 ANSI Lumenów
Kontrast4000 : 14000 : 15000 : 1
Głośność (ECO/STD)26dB / 30dB
Format obrazu4:3 / 16:9
Waga3.5 kg
Kompatybilność komputerowaVGA/SVGA/XGA/SXGA/UXGA/Macintosh/1080p
Kompatybilność wideoEDTV (480p), HDTV (576i/p, 270p, 1080i), NTSC/NTSC 4.43, PAL B/G/H/I/M/N 60, SECAM
Przekątna obrazu23,5” – 300”
Zoom i Focusręczny
Cyfrowa korekcja TrapezuPionowa +/- 30 stopni
Rodzaje ProjekcjiPrzednia, Tylna
Lampa230 W
Żywotność lampy ECO4000 h
Wymiary355 x 102 x 256 mm  (szer. x wys. x gł.)
Zasilanie100 – 240V,
Pobór mocy350 W max. / <1 W w trybie czuwania
Wejścia1 x VGA (15 pin D-Sub)
1 x Composite Video (RCA)
1 x S-Video (Mini Din)
1 x Audio RCA
1 x Audio Mini Jack
2 x HDMI (V1.3)
Wyjścia1 x RGB (D-sub)
1 x Audio Mini Jack
Pozostałe we/wy1 x RS-232C
1 x USB (serwisowe)
AudioGłośnik 5W, mono
Pilot zdalnego sterowaniaPilot na podczerwień
Gwarancja3 lata na projektor / 1 rok na lampę bez limitu godzin
Języki MenuPolski, Angielski, Francuski, Niemiecki, Włoski, Hiszpański i wiele innych
Dostarczane akcesoriaPilot wraz z bateriami, kabel zasilający, kabel VGA-VGA, instrukcja obsługi na CD, zasłonka na obiektyw, torba transportowa

Vivitek Corporation www.vivitekcorp.com

Vivitek to amerykański producent projektorów i urządzeń prezentacyjnych. Produkty Vivitek projektowane z myślą o zapewnieniu użytkownikom możliwości oglądania obrazów w wiernie odtworzonych i żywych kolorach. W ofercie firmy znajdują się projektory biznesowe i do kina domowego oraz instalacyjne projektory dwulampowe. Wszystkie projektory wykorzystują najnowsze rozwiązania techniczne oraz technologię DLP.

Misją firmy Vivitek jest dostarczanie użytkownikom najwyższej jakości sprzętu w najlepszej cenie na rynku. Produkty Vivitek konstruowane są zgodnie z zasadami oszczędności energii i ochrony środowiska – stąd symboliczny, zielony parasol nad logo firmy.

ViDiS www.vidis.pl

ViDiS to wyspecjalizowany dystrybutor urządzeń prezentacyjnych. W ofercie firmy znajdują się zarówno projektory multimedialne jak i ekrany projekcyjne oraz inne urządzenia takie jak tablice interaktywne i kopiujące, wizualizery, monitory. Partnerom handlowym ViDiS oferuje nie tylko możliwość zakupu sprzętu w atrakcyjnych cenach, ale także, dzięki wysokiej specjalizacji, gwarantuje fachowe porady w zakresie zastosowania odpowiedniego sprzętu. Jako dystrybutor ViDiS prowadzi także autoryzowany serwis projektorów multimedialnych.

ViDiS jest reprezentantem i jedynym dystrybutorem firmy Vitek Corp. w Polsce.

Obsługa Prasowa i PR:

INDALO Public Relations, ul. Grochowska 341/281A, 03-822 Warszawa

Małgorzata Błachnio, mobile: (+48) 509 047 721, e-mail: malgorzata.blachnio@indalo.pl

VIDIS