Rozrywka » Turystyka
Druga strona jedzenia, czyli nietypowe potrawy i konkursy kulinarne
![]() |
| Zobacz więcej zdjęć » |
Jest wiele regionów na świecie, w których przepisy kulinarne przekazywane są niezmiennie z pokolenia na pokolenie. Sposób przygotowania potraw jest już tradycją i jakakolwiek zmiana lub próba ulepszenia, z góry oznacza klęskę. Lepiej więc zostawić je w spokoju.
Są ludzie, którzy od tradycyjnych dań wolą te nowoczesne, bez zastanowienia decydując się na spróbowanie nawet najbardziej niewiarygodnych kulinarnych innowacji. Nie straszny jest im aligator z rusztu, owczy ozór, czy chociażby kurza krew. Nietypowe smaki i odrobina szaleństwa to dla nich receptura na idealną potrawę.
Niektórzy idą o krok dalej i traktują jedzenie jak dyscyplinę sportu, w której ważny jest trening i strategia. Konkurs dojenia kozy to nie lada wyzwanie - trzeba nauczyć się współpracować z tym sporej wielkości zwierzęciem. Równie ciekawe, choć niebezpieczne mogą być zawody w obieraniu ziemniaków. Jedynym problemem są tu skaleczenia i krew spływająca po palcach. Jednak czego nie robi się dla dobrej zabawy.
Więcej o nietypowych potrawach i konkursach kulinarnych dowiecie się na Travel Channel!
Oglądajcie:
„Dziwaczne potrawy Ameryki” – 26 grudnia, godz. 20:00
„Kara dla żarłoka” – 28 grudnia, godz. 09:30
Więcej informacji na stronie: www.travelchanneltv.pl
Nadesłał:
Shi events
|

Na przekór masowości. Co o współczesnym designie mówi debiut MOTE podczas Warsaw Home & Contract
ROSNĄCA PODAŻ – CHĘTNYCH MNIEJ. WYNIKI RAPORTU „PIERWOTNY RYNEK MIESZKANIOWY W ŁODZI 2025”
BLACK WEEKS w Komforcie. Rabaty do -30% na łazienki, podłogi, drzwi i kuchnie
Komfort bierze listopadowe wyprzedaże w swoje ręce – od koncepcji po realizację z AI
AkzoNobel zwiększa rentowność w III kwartale do 15,1%
Komentarze (0)