Firma » Reklama

Druk wieloformatowy a0

Polacy coraz chętniej decydują się na druki wielkoformatowe. Na dużych arkuszach najchętniej umieszczamy plakaty, mapy, rysunki, plany budowlane. Aby móc uzyskać wydruk w największym formacie trzeba udać się do specjalistycznej drukarni bądź punktu ksero.
Druk a0 pozwala osiągnąć zadowalający efekt. Dzięki zastosowaniu drukarek laserowych otrzymujemy produkt najwyższej jakości, umożliwiający wydrukowanie ważnych dokumentów, w tym dokumentacji czy planów związanych z budową. Druk a0 należy zlecić fachowej firmie, która posiada niezbędny sprzęt do wydruku tak dużych formatów. Ciekawostką jest fakt, że rozmiary formatu A0 są tak dobrane, aby powierzchnia wynosiła 1 metr kwadratowy. Punkty zajmujące się wydrukiem a0 powinny posiadać także skaner wielkoformatowy. Tak wyposażona drukarnia będzie stanowiła niezwykle wydajny system drukująco-kopiujący, w pełni dopasowany do potrzeb klientów.

Druk a0 charakteryzuje się dużymi wymiarami toteż nie można dokonać go w domowych warunkach. Drukarki, których używamy w zaciszu naszego domu przystosowane są jedynie do formatu A4, a więc kilkanaście razy mniejszego aniżeli format a0. Jeśli pragniemy uzyskać jednolity wydruk w formacie 841×1189 mm, musimy skorzystać z pomocy nowoczesnych drukarni wielkoformatowych. Na szczęście, takich punktów powstaje coraz więcej w naszych miastach.

Wydruki wielkoformatowe to przede wszystkim różnego rodzaju opracowania graficzne i gisowskie: mapy, plany, dokumentacje. Tego typu prace wymagają dokładności i precyzji. Wydruk prac w formacie a0 warto powierzyć specjalistom. Tylko dzięki ich pomocy i sprzętowi możemy uzyskać zadowalający efekt. Z tych wydruków często korzystają architekci, geolodzy, geografowie oraz inni specjaliści, związani z planowaniem.

tbcabc

• avatar
    ~Polak 2016-05-10 10:45:22

Mało jest drukarni, które zajmują się drukiem wielkoformatowym. Wiem, że w Warszawie działa Bigerdruk (http://bigerdruk.pl), drukują plakaty, banery, oklejki na samochód itd.