Firma » Finanse

EasyDrive – leasing na prostych zasadach

Adela Roszkowski, Brand Manager w Departamencie Sprzedaży Volkswagen Bank

EasyDrive, czyli program finansowania samochodów marki Volkswagen, zmienia dotychczasowy sposób myślenia o finansowaniu aut. Niskie miesięczne raty i niewielka wpłata początkowa sprawiają, że każdy modela Volkswagena staje się jeszcze bardziej dostępny zarówno dla firm, jak i klientów indywidualnych. W każdym przypadku nabywca może regularnie zmieniać swój samochód na nowego Volkswagena co trzy-cztery lata. W finansowaniu EasyDrive  Volkswagen Bank gwarantuje odkup auta od klienta za ustaloną cenę. Dzięki temu nabywca nie poświęca czasu na samodzielną odsprzedaż pojazdu na rynku wtórnym. Dodatkowo może sam zdecydować o formie zakończenia umowy: w przypadku leasingu oddać swojego Volkswagena do salonu i go spłacić albo – przy kredycie EasyDrive – zwrócić dotychczas użytkowane auto, spłacić je w ratach lub jednorazowo. Kredyt EasyDrive to korzystne dla domowego budżetu rozwiązanie umożliwiające zakup nowego samochodu bez angażowania własnych środków ponieważ wkład własny przy zakupie samochodu z oferty Volkswagena może wynieść nawet 0 proc. W leasingu EasyDrive przedsiębiorca spłaca jedynie wartość auta utraconą w trakcie jego użytkowania, a nie całą cenę samochodu. Klienci mogą również wykupić dodatkowe ubezpieczenia, w tym m.in. komunikacyjne za 2,99 proc. Wartości auta. Oferowane przez Volkswagen Leasing pakiety serwisowe pozwalają też wcześniej zaplanować wydatki na auto, a wszystkie przeglądy i naprawy samochodu zostaną przeprowadzone w autoryzowanym serwisie.

MultiComm