Dom » Wnętrza

Elegancka kolekcja Meteo

Jedną z najciekawszych tegorocznych nowości w ofercie Agnella jest kolekcja METEO.

To wyjątkowa propozycja, będąca odpowiedzią na panującą modę w zakresie wzorniczym, kolorystycznym i stylistycznym, ukierunkowującą się na eleganckie, minimalistyczne wnętrza, które zyskują coraz większe grono wielbicieli.
Szczególną zaletą, stanowiącą o dekoracyjności dywanów z kolekcji Meteo, jest strukturalne runo. Dzięki zastosowaniu nowatorskich struktur tkackich, w dywanach osiągnięto przestrzenny efekt 3D. Kompozycje wzornicze utworzone są przez runo cięte i pętelkę, z wykorzystaniem jednego koloru przędzy. Unikalna, puszysta przędza jest kolejnym atutem dywanów Meteo.
Wszystkie dywany z kolekcji METEO utrzymane są w kakaowych i platynowych tonacjach barwnych. To wciąż bardzo modne kolory, których zaletą jest to, że doskonale komponują się z większością kolorów, stanowiąc dla nich przyjemne tło.
Bogactwo geometrycznych form oraz zmysłowych ornamentów stało się estetycznym wyróżnikiem kolekcji Meteo.
Warto zwrócić uwagę na ciekawy wzór dywanu ZEFIR. Oryginalne, uproszczone geometryczne jodełki wyraźnie nawiązują do rzemiosła i tradycyjnych technik tkackich. To przykład dywanu, który będzie pasował nie tylko do wnętrz minimalistycznych i nowoczesnych, ale będzie też odpowiedni do rustykalnych czy etnicznych.
Ciekawą propozycją jest też dywan BRYZA, na którego wzór w całości składają się egzotyczne ornamenty. Z pewnością nada on wnętrzu elegancji i niepowtarzalnego szyku.
Dla tych, którzy w swoich wnętrzach nie boją się zdecydowanych, odważnych wzorów, ciekawą pozycją może być dywan ZONDA. Na jego wzór składa się wiele okręgów, które dzięki wielokrotnemu obrysowi, sprawiają wrażenie trójwymiarowych.
Dywany METEO z pewnością wprowadzą do wnętrz atmosferę relaksu i odprężenia.

Kontakt:
Karolina Gajewska
Profundo PR
tel. (22) 692 16 08
e-mail: k.gajewska@profundo.pl

Fabryka Dywanów AGNELLA S.A.
ul. Gen. Władysława Andersa 42
15-113 Białystok
tel. +48 85 67 52 551
www.agnella.pl