Technologie » Telekomunikacja

Emporia na targach Aktywni 50+

W najbliższy weekend (17-18 marca 2012) w Poznaniu odbędzie się trzecia edycja targów dedykowanych Seniorom – Aktywni 50+. Firma Emporia po raz kolejny weźmie udział w tym wydarzeniu.

Jak wykazują badania, aktywność to najlepsza recepta na zdrowe i długie życie – stąd taki właśnie motyw przewodni targów. Podczas dwudniowej imprezy odwiedzający będą mogli nie tylko zapoznać się z całą gamą produktów i usług dedykowanych grupie wiekowej 50+, ale także zdobyć wiele cennych informacji z zakresu wykorzystania nowych technologii, skorzystać z porad prawnych, finansowych lub zdrowotnych, a nawet wykonać bezpłatne badania. Organizatorzy zadbali również o bogaty wachlarz warsztatów, pokazów i zawodów sportowych oraz koncertów.

Na stoisku firmy Emporia będzie można zapoznać się z pełną gamą telefonów tej marki,
a także wziąć udział w konkursach z nagrodami.

Nieustanna praca na rzecz aktywizacji Seniorów to jedno z głównych założeń wpisanych
w misję firmy emporia. Staramy się je realizować nie tylko poprzez produkowanie prostych
w obsłudze telefonów komórkowych, które mają ułatwić codzienne życie, ale również wspierając bliskie nam inicjatywy. Targi Aktywni 50+ zdecydowanie do takich należą
– mówi Grzegorz Możdżyński, Dyrektor Generalny Emporia Telecom w Polsce.

Pełny program imprezy jest dostępny pod adresem:

Informacje o firmie emporia:

Emporia Telecom to założona w 1991 roku prywatna firma, która opracowuje, produkuje i sprzedaje telefony komórkowe dla konsumentów w wieku 60 lat i powyżej. Emporia Telecom jest synonimem prostej komunikacji bez barier. Zamiast natłoku funkcji klienci zyskują łatwiejsze kontakty z bliskimi. Dział badań i rozwoju emporia, zatrudniający jedną trzecią ze 100-osobowego personelu firmy, wykorzystuje technologię do uproszczenia skomplikowanych procesów, aby komunikacja była przystępna dla każdego. Wszystko to wyłącznie po to, by zaspokoić potrzeby pokolenia seniorów. Emporia Telecom, austriacka firma z siedzibą w Linz, to globalny lider rynkowy i technologiczny w segmencie telefonów komórkowych dla starszych osób. Produkty emporia dostępne są już w niemal 30 krajach.

Anna Koper
Senior Account Executive