Technologie » Telekomunikacja

emporiaELEGANCE w finale konkursu Dobry Wzór

Telefon emporiaELEGANCE został zakwalifikowany do finału ogólnopolskiego Konkursu Dobry Wzór 2011 na najlepiej zaprojektowane produkty i usługi na polskim rynku.

emporiaELEGANCE znalazła się w gronie kilkudziesięciu polskich i zagranicznych produktów oraz usług najwyższej jakości, z których konsumenci korzystają w domu, pracy, czy w sferze publicznej.To kolejne wyróżnienie dla tego telefonu, który wielokrotnie już nagradzano
w międzynarodowych i krajowych konkursach. Tylko w tym roku Emporia Telecom za ten telefon otrzymała nagrody iF Golden Arrow 2011 oraz Wirtualny Telefon.
Tegoroczna runda to już siódma edycja konkursu Dobry Wzór, który jest organizowany przez Instytut Wzornictwa Przemysłowego. Produkty biorące udział w konkursie, po wstępnej kwalifikacji, poddawane są dwuetapowej ocenie wzorniczej: przez ekspertów IWP oraz międzynarodowe jury, w którego skład wchodzą przedstawiciele instytucji gospodarczych,
stowarzyszeń działających na rzecz innowacji oraz uznani projektanci.

Informacje o firmie emporia:Emporia Telecom to założona w 1991 roku prywatna firma, która opracowuje, produkuje i sprzedaje telefony komórkowe dla konsumentów w wieku 60 lat i powyżej. Emporia Telecom jest synonimem prostej komunikacji bez barier. Zamiast natłoku funkcji klienci zyskują łatwiejsze kontakty z bliskimi. Dział badań i rozwoju emporia, zatrudniający jedną trzecią ze 100-osobowego personelu firmy, wykorzystuje technologię do uproszczenia skomplikowanych procesów, aby komunikacja była przystępna dla każdego. Wszystko to wyłącznie po to, by zaspokoić potrzeby pokolenia seniorów. Emporia Telecom, austriacka firma z siedzibą w Linz, to globalny lider rynkowy i technologiczny w segmencie telefonów komórkowych dla starszych osób. Produkty emporia dostępne są już w niemal 30 krajach.
 Kontakt dla mediówAnna Koper
Account Executiv