Dom » Nieruchomość

Enklawa Winogrady z kolejnymi postępami na budowie

Ekipa budowlana oraz inwestor Enklawy Winogrady wkładają wiele energii w to, aby dotrzymać uzgodnionych z klientami terminów.

- Każdego dnia Enklawa rośnie w oczach. Eksperci rynku nieruchomości oraz finansiści wspominają o tym, jakie konsekwencje może przynieść występowanie choroby COVID-19. W tym momencie, przy zachowaniu najwyższych standardów bezpieczeństwa i higieny, kontynuujemy prace na inwestycji. Nie mieliśmy opóźnień w dostawach materiałów. Nasza ekipa pracowała niemalże całą zimę, znacznie wyprzedzając harmonogram. Postępy są zauważalne i staramy się o nich na bieżąco informować klientów, wobec których zobowiązaliśmy się zakończyć budowę w IV kwartale 2020 - podkreśla Krystian Cybulski, inwestor Enklawy Winogrady.

Budynek A nowopowstającego osiedla jest już na finiszu. Zwieńczy go montaż windy wewnętrznej. - Zaawansowane prace trwają także w bloku B. W najbliższych dniach zostaną skończone ściany ostatniego piętra, co pozwoli na wylanie stropu. Nieustannie ma miejsce instalacja podtynkowa w mieszkaniach. Mamy nadzieję, że w przeciągu tygodnia, dwóch ukończymy je całkowicie - mówi Paweł Ratajczak, kierownik budowy.

Budynek C Enklawy Winogrady goni swoich poprzedników. - Przekroczyliśmy 75 procent prac dotyczących elewacji zewnętrznej, a także mamy wykonane 15 procent stolarki okiennej. Budynek wielorodzinny jest zadaszony. Można powiedzieć, że mieszkania nabierają realnych kształtów, ponieważ stoją ściany działowe, a także gotowe są tynki wewnętrzne - dodaje przedstawiciel ekipy budowlanej. Warto podkreślić, że w ramach całego osiedla powstanie łącznie 120 lokali mieszkalnych o powierzchni od 33 do 126 m kw. Na terenie inwestycji Enklawa Winogrady powstaną 3 rowerownie, a także 2 lokale handlowo-usługowe zlokalizowane w budynku A. Przyszli mieszkańcy będą mieć do dyspozycji 134 miejsca parkingowe w czterech podziemnych halach garażowych, a także 58 miejsc naziemnych. Zwieńczeniem całości będzie 113 drzew, których nasadzenie deweloper zaplanował.

Osoby, które są zainteresowane zakupem nieruchomości w Enklawie Winogrady, mają jeszcze taką możliwość. Dostępne są mieszkania dwu-, trzy- i czteropokojowe w różnych metrażach i konfiguracjach. Ponadto deweloper przygotował specjalną ofertę dla osób kredytujących zakup nowego „M” – we współpracy z firmą Notus Finanse można skorzystać z kompleksowej porady dotyczącej dostępnych na rynku kredytów różnych banków i wybrać najkorzystniejszą dla siebie opcję.

Kafito1