Technologie » Komputery

Farewell Analog 2011. Witajcie w nowym, cyfrowym świecie!

Inspirujące dyskusje, wymiana doświadczeń, interaktywne prezentacje nowości technologicznych - tak będzie wyglądała organizowana przez Microsoft konferencja Farewell Analog, która odbędzie się 31 marca br. w Centrum Nauki Kopernik w Warszawie.

Pod hasłem Farewell Analog goście z największych polskich firm telekomunikacyjnych, domów mediowych, agencji kreatywnych, portali internetowych, prasy, radia i telewizji wezmą udział w konfrontacji pomiędzy przyszłościową „cyfrą” a sędziwym „analogiem”.

Będzie się ona toczyła zarówno w Centrum Nauki Kopernik jak i w mediach społecznościowych, na Facebooku. W każdym z tych miejsc uczestnicy będą mieli okazję poznać pomysły, technologie i praktyczne rozwiązania Microsoft, które pozwalają na digitalizację danych oraz szybkie przesyłanie i przetwarzanie multimediów przez użytkowników. Podczas prelekcji będzie można dowiedzieć się jak zbudować w godzinę telewizję HD w Internecie, jak uatrakcyjnić treści komunikowane poprzez portale internetowe, jak wykorzystać chmurę do szybkiego wdrażania projektów czy też jak w prosty i szybki sposób zamienić komunikat mówiony na pisany.

Co najważniejsze – te oraz wiele innych tematów zaprezentowanych zostanie w kontekście wprowadzania na rynek nowych produktów oraz rozwoju usług biznesowych. Dyskutowany będzie również wpływ cyfrowych technologii na zmianę oblicza tradycyjnych mediów, takich jak prasa czy telewizja. – Specjaliści Microsoft we współpracy z naszymi partnerami biznesowymi cały czas pracują nad nowymi sposobami wykorzystania nowoczesnych technologii z zakresu komunikacji. Dzięki ich pracy, dzisiejszy nowy, cyfrowy świat biznesu otrzymuje cały wachlarz innowacyjnych możliwości kontaktu z otoczeniem. Konferencja Farewell Analog ma na celu przybliżenie wszystkim zainteresowanym wciąż niewykorzystany potencjał tych rozwiązań – przekonuje Adam Żarski, przedstawiciel Microsoft w Polsce.

Współczesne metody prezentowania i dystrybucji treści oraz komunikacji z klientami i użytkownikami bazują głównie na interakcji, rozwiązaniach mobilnych i multimedialnym przekazie cyfrowym. – Dlatego zapraszamy wszystkich zainteresowanych tą tematyką do udziału w konferencji Microsoft Farewell Analog. Rozwiązania analogowe już nie działają i odchodzą do lamusa. Najwyższy czas się z nimi pożegnać – podsumowuje Adam Żarski.

Więcej informacji: www.farewellanalog.pl

Matylda Dudek