Rozrywka i wypoczynek » Hobby

Festiwalowy niezbędnik - antybakteryjny żel do rąk Carex

Lato to czas wyjazdów i licznych imprez na świeżym powietrzu. Podczas festiwali bawimy się ze znajomymi na koncertach, ciesząc się bliskością ulubionych artystów i chwilą wytchnienia od codzienności.

Często spędzamy w plenerze cały dzień, co oznacza również jedzenie na świeżym powietrzu. Nie zawsze mamy przy tym stały dostęp do bieżącej wody i mydła. Dlatego Carex przypomina, że w takich sytuacjach zawsze warto mieć przy sobie antybakteryjny żel do rąk, który pozwoli cieszyć się czystymi dłońmi, niezależnie od tego gdzie jesteśmy. Teraz dostępny w komplecie z odświeżającymi chusteczkami – dodawanymi gratis.

Żele antybakteryjne Carex to produkty na bazie alkoholu. Dzięki temu, nie tylko skutecznie redukują większość bakterii, ale również błyskawicznie wysychają. Zawarta w ich składzie gliceryna dba dodatkowo o to, aby pozostawić skórę miękką i odpowiednio nawilżoną.

Co więcej:

• Są bardzo wydajne (jedno opakowanie starcza na ok. 100 aplikacji).
  • Wygodna pompka pozwala na odpowiednie dozowanie żelu.
  • Łatwo rozprowadzają się nawet w trudno dostępnych miejscach, np. między palcami.
  • Poręczne opakowanie bez problemu można schować do torebki, plecaka lub kieszeni i zabrać ze sobą na letnią imprezę.

Odpowiednia higiena rąk to podstawowe działanie profilaktyczne, zmniejszające ryzyko zachorowania podczas podróży. Pozwala nam skutecznie ustrzec się przed różnego typu infekcjami, które mogą zakłócić nawet najlepiej zaplanowane wakacje. Tymczasem, wystarczy pamiętać o kilku podstawowych zasadach i … dobrze się bawić.

Sugerowana cena detaliczna żelu antybakteryjnego Carex (chusteczki gratis): 9,99 zł

Więcej informacji na www.carex.pl i http://www.facebook.com/CarexPolska.

Kontakt dla mediów:

Kinga Karelus

Account Executive

agencja 21

ul. Brukselska 44a lok. 4

03-973 Warszawa

tel. +48 22 511 13 81

fax. +48 22 511 13 87

e-mail: kinga.karelus@agencja21.pl

Grupa PZ Cussons istnieje od ponad 125 lat. Od  1993r. jest obecna w Polsce. W portfolio PZ Cussons Polska S.A. znajdują się marki: E, Morning Fresh i Kokosal  (detergenty i środki czystości ), Luksja i Original Source (kosmetyki do kąpieli i pielęgnacji ciała). Wprowadzona na rynek polski marka Carex jest najczęściej wybieraną marką mydeł do rąk na rynku brytyjskim.

agencja21

• avatar
    ~Lelana 2015-03-30 09:37:20

Wakacje na łonie natury z dzieciakami, i już wiesz dlaczego to jest niezbędny produkt na wyjazd ;)