Technologie » Internet

Firma Trend Micro zdobyła status IBM Premier Business Partner

Trend Micro, lider na rynku bezpieczeństwa serwerów, może zapewnić „bezpieczną podróż do chmury”.

Warszawa,  7 marca 2011 r. — Podczas konferencji IBM Pulse 2011 firma Trend Micro otrzymała status IBM Premier Business Partner. Tytuł ten jest przyznawany przez IBM partnerom, którzy wykazali się wybitnymi umiejętnościami, osiągnęli sukces rynkowy oraz którzy aktywnie współpracowali z firmą IBM przy dostarczaniu innowacyjnych rozwiązań o dużym znaczeniu dla klientów. Trend Micro jest światowym liderem w dziedzinie bezpieczeństwa przetwarzania danych w chmurze. Specjalizuje się w bezpieczeństwie internetowym i zarządzaniu zagrożeniami.

Podczas konferencji IBM Pulse 2011 specjaliści z Trend Micro zwracali szczególną uwagę na integrację swojej technologii anti-malware z zaprezentowaną niedawno przez IBM platformą Tivoli Endpoint Management. Rozwiązanie to, jako jedyne na rynku, zapewnia pełną integrację zarządzania punktami dostępowymi (ang. Endpoints) i oprogramowania zapewniającego bezpieczeństwo. Z informacją prasową firmy IBM można zapoznać się tutaj.

Firma Trend Micro przedstawiła niedawno swój plan bezpieczeństwa cloud computing dla wszystkich etapów wdrażania zabezpieczeń wirtualizacji i przetwarzania w chmurze. Podczas konferencji eksperci z Trend Micro zaprezentowali, jak firmy mogą korzystać z wirtualizacji i cloud computing bez konieczności rezygnowania z wysokiego poziomu bezpieczeństwa. Dyrektorzy Trend Micro wygłosili prelekcje na tematy, wśród których znalazły się:

• Zabezpieczanie usług w chmurach: co odpowiada za bezpieczeństwo poszczególnych elementów?
  • Inteligentniejsza ochrona dla inteligentniejszej planety: zabezpieczenia oparte na chmurze
  • Najważniejsze elementy składowe nowej generacji ośrodków przetwarzania danych: IBM System i Trend Micro Smart Protection Network. Sesja będzie transmitowana na żywo i zostanie zarchiwizowana pod adresem http://www.livestream.com/ibmsoftware.
  • Jak Workday zintegrował opracowane przez Trend Micro rozwiązanie ochrony przed szkodliwym oprogramowaniem, aby uzyskać pełne zabezpieczenie punktów dostępowych?

„Firma Trend Micro zapoczątkowała kolejny etap bezpieczeństwa w chmurze, dlatego doceniamy to, że mamy wsparcie ze strony liderów technologicznych, takich jak IBM. Zdobyty właśnie status IBM Premier Business Partner oraz współpracą z firmą IBM przy opracowywaniu nowego standardu zabezpieczeń punktów dostępowych to osiągnięcia, którymi z radością dzieliliśmy się podczas IBM Pulse 2011” - mówi Wael Mohamed, wiceprezes ds. strategii korporacyjnej w firmie Trend Micro.

Firma Trend Micro znalazła się również wśród finalistów 4 edycji corocznych nagród IBM Tivoli Awards, przyznawanych partnerom biznesowym za doskonałość techniczną i innowacyjne rozwiązania oparte na usługach i produktach IBM Tivoli.

Informacje o firmie Trend Micro

Trend Micro Incorporated jest światowym liderem w dziedzinie zabezpieczeń treści internetowych. Firma zajmuje się głównie zabezpieczaniem wymiany informacji cyfrowych przez przedsiębiorstwa i użytkowników indywidualnych. Jako pionier i awangarda tej branży Trend Micro opracowuje zintegrowane technologie przeciwdziałania atakom, zabezpieczające działalność przedsiębiorstw, informacje osobiste i majątek przed szkodliwym oprogramowaniem, spamem, wyciekami danych oraz najnowszymi zagrożeniami internetowymi. Więcej informacji na temat najnowszych zagrożeń można znaleźć w serwisie internetowym TrendWatch.

Elastyczne rozwiązania firmy Trend Micro są dostępne w różnych formach, a całodobowej pomocy technicznej do nich udzielają na całym świecie eksperci z dziedziny badania zagrożeń. Wiele z tych rozwiązań jest opartych na infrastrukturze bezpieczeństwa przetwarzania w chmurze Trend Micro Smart Protection Network, zapewniającej zaawansowane zabezpieczenia działające w chmurze, które blokują zagrożenia w czasie rzeczywistym zanim zdążą one dotrzeć do urządzenia Klienta. Trend Micro jest firmą międzynarodową, a jej centrala mieści się w Tokio. Oferowane przez nią rozwiązania z zakresu bezpieczeństwa cieszą się zaufaniem Klientów i są sprzedawane przez Partnerów Handlowych firmy na całym świecie. Więcej informacji o firmie można znaleźć w serwisie Trend Micro.com.

Mondaypr