Technologie » Telekomunikacja

Flagowy smartfon HUAWEI Ascend P6 doceniony przez Europejskie Stowarzyszenie Technik Audiowizualnych

HUAWEI, wiodący dostawca rozwiązań teleinformatycznych (ICT), został doceniony przez Europejskie Stowarzyszenie Technik Audiowizualnych (European Imaging and Sound Association EISA). Smartfon HUAWEI Ascend P6 zdobył nagrodę European Consumer Smartphone 2013 – 2014.

„Przyznana przez EISA nagroda jest dla nas ważnym wyróżnieniem. Cieszy nas, że rynek zauważa i docenia nasze wysiłki, mające na celu tworzenie produktów, które nie tylko spełniają wymagania konsumentów, ale wykraczają poza wyśrubowane europejskie standardy” – powiedział Colin Giles, Wiceprezes Huawei Consumer Business Group. „Huawei nieustannie pracuje nad dostarczaniem najlepszych urządzeń mobilnych użytkownikom na całym świecie - model Ascend P6 jest tego najlepszym przykładem”.

Premiera smartfona Ascend P6 odbyła się w czerwcu br. w Londynie. Model dostępny jest już w 60 krajach na całym świecie. W Europie znalazł się w ofercie największych operatorów – Vodafone, Telefonica, H3G oraz Carphone Warehouse, największej sieci sprzedaży smartfonów w Wielkiej Brytanii. W Polsce smartfon HUAWEI Ascend P6 dostępny jest w ofercie T‑Mobile Polska, Orange oraz Sferis, Komputronik oraz Euro RTV AGD.

O Europejskim Stowarzyszeniu Technik Audiowizualnych (European Imaging and Sound Association, EISA)

Stowarzyszenie powstało w 1982 roku i zrzesza 50 poświęconych elektronice użytkowej czasopism z 20 krajów Europy. Nagrody EISA są jednym z najbardziej prestiżowych wyróżnień przyznawanych urządzeniom z tej kategorii.

O Huawei Device

HUAWEI to światowy lider w dostarczaniu najnowszych technologii informatycznych i telekomunikacyjnych (ICT). Firma jest liczącym się na światowym rynku producentem modemów do bezprzewodowej transmisji danych, telefonów komórkowych, smartfonów oraz tabletów. HUAWEI współpracuje ze wszystkimi największymi  spółkami telekomunikacyjnymi w ponad 100 krajach. Z rozwiązań firmy korzystają m.in. British Telecom, Vodafone, France Telecom/Orange, Deutsche Telekom, Telefonica O2, China Telecom, China Mobile, Telecom Italia, China Unicom oraz KPN. HUAWEI jest firmą globalną, operującą w 140 krajach, zatrudniającą ponad 150 tysięcy pracowników, z czego aż 46% pracuje w 16 centrach badawczo-rozwojowych. Firma dba o rozwój nowych technologii – 13% rocznego dochodu jest inwestowane
w badania i rozwój.

W Polsce HUAWEI działa od 2004 roku, zatrudniając obecnie około 500 pracowników. Od 2008 roku Warszawa jest centralą firmy na region Europy Środkowo-Wschodniej i Skandynawii. HUAWEI Polska współpracuje ze wszystkimi najważniejszymi operatorami telekomunikacyjnymi w zakresie sieci transmisyjnych i urządzeń dostępowych (modemy, routery), a od 2011 roku dostępne są w Polsce także telefony, smartfony i tablety HUAWEI.

Mondaypr