Rozrywka i wypoczynek » Gry

GAMIVO kontynuuje współpracę z izraelskim producentem gier Plarium

GAMIVO, właściciel platformy transakcyjnej dla graczy, kontynuuje współpracę z izraelskim producentem gier Plarium, czyli twórcami popularnego RPG Raid: Shadow Legends, którą nawiązał w październiku ubiegłego roku. Podczas wspólnej akcji obu firm początkowo użytkownicy za granie byli nagradzani kuponami zniżkowymi. Zabawa wciąż cieszy się na tyle dużym zainteresowaniem, że zarówno GAMIVO, jak i Plarium kontynuują współpracę, oferując coraz ciekawsze korzyści dla graczy.

W październiku ubiegłego roku GAMIVO nawiązało współpracę z wyspecjalizowanym w tworzeniu dostępnych za darmo masowych gier sieciowych deweloperem Plarium. Początkowo gracze, którzy pobrali Raid: Shadow Legends oraz osiągnęli 10. poziom w grze otrzymali kupon zniżkowy o wartości 5 euro do wykorzystania na platformie GAMIVO.com. W związku z dużym zainteresowaniem graczy w kolejnym etapie zabawy w listopadzie 2021 roku nagroda wzrosła do 30 euro. Wzrosły także wyzwania, które czekały na graczy wirtualnej krainie Telerii. Ze względu na liczne korzyści GAMIVO wraz z Plarium kontynuują współpracę poszerzając akcję o coraz nowsze benefity.

- Gdyby nasza pierwsza akcja z Plarium nie cieszyła się dużym zainteresowaniem, to zapewne obie strony podałyby sobie ręce i podziękowały za dalsze wspólne działania. Na szczęście stało się zupełnie inaczej. Popularność, jaką cieszyły się kolejne etapy pokazała, że to współpraca, z której korzyści czerpią wszystkie strony: gracze, Plarium oraz GAMIVO. Przygotowywanie nowych odsłon akcji było w tej sytuacji czymś naturalnym – komentuje Mateusz Śmieżewski, Prezes Zarządu GAMIVO.

Kooperacja z Plarium przynosi Spółce wymierne korzyści. Dzięki akcji promocyjnej nieustannie wzrasta liczba użytkowników na platformie, która zbliża się do 4 mln. Ponadto zabawa wpływa na wzmocnienie lojalności obecnych klientów, którzy zachęceni korzyściami oferowanymi przez GAMIVO częściej odwiedzają platformę. Obie firmy oferują graczom benefity, których nie znajdą w żadnym innym serwisie, a użytkownicy bardzo doceniają takie inicjatywy. W końcu dostawanie realnych zniżek po prostu za to, że się gra, to marzenie wszystkich graczy.

- Obecnie kooperacja z Plarium dotyczy popularnego RPG Raid: Shadow Legends, który jest sztandarowym tytuł izraelskiego dewelopera. Widząc duże zainteresowanie zabawą, nie wykluczamy jednak, że przyszłe wspólne akcje mogą być związane z promocjami innych, popularnych produkcji – dodaje Mateusz Śmieżewski.

Współpraca ze studiem developerskim z Izraela to kolejna ważna, międzynarodowa kooperacja w ciągu ostatnich miesięcy. Jest ona realizacją planów GAMIVO, które m.in. zakładają nieustanne powiększanie liczby użytkowników platformy, a także dbanie o zadowolenie stałych klientów. Szczegóły zabawy dostępne są na platformowym blogu GAMIVO, z którego gracze dowiadują się o najnowszych aktualizacjach akcji promocyjnych.

O Spółce

GAMIVO to platforma transakcyjna z akcesoriami gamingowymi oraz grami w wersji cyfrowej i fizycznej. Została założona w 2017 roku przez zespół managerów z wszechstronnym doświadczeniem w branży gier oraz fundusz venture buildingowy Tar Heel Capital Pathfinder. GAMIVO łączy sprzedawców z klientami poszukującymi niskich cen i wysokiej jakości. Gromadząc w jednym miejscu gry w wersjach na różne platformy gamingowe, daje graczom możliwość łatwego porównania ofert i wyboru najkorzystniejszej ceny. GAMIVO oferuje także swoim klientom atrakcyjne programy afiliacyjne. Z platformy korzystają głównie użytkownicy z Europy Zachodniej oraz Stanów Zjednoczonych.

Spółka GAMIVO zadebiutowała na rynku NewConnect 22 kwietnia 2021 roku.

Franciszek Szukała