Firma » Bankowość

Getin Bank po raz kolejny zwycięzcą rankingu kredytów samochodowych!

Getin Bank po raz kolejny potwierdził swoją wysoką pozycję na rynku kredytów samochodowych. W sierpniowym rankingu najlepszych ofert bankowych na zakup auta, przygotowanym przez TotalMoney.pl, Getin Bank zwyciężył zarówno w kategorii samochodów nowych, jak i używanych.

W sierpniowym rankingu najlepszych kredytów samochodowych TotalMoney.pl, analitycy przyjrzeli się ofertom ośmiu banków. Propozycja Getin Banku na zakup nowego samochodu nie miała sobie równych. To najlepsza na rynku oferta 5-letniego kredytu na 40 tys. zł finansującego nowe auto o wartości 50 tys. zł. Pokonała konkurencję dzięki najniższemu całkowitemu kosztowi kredytu wraz z ubezpieczeniem wynoszącemu niewiele ponad 9 tys. zł – o ponad 4 tys. zł mniej niż w banku zajmującym ostatnie miejsce w rankingu. Również miesięczna rata w wysokości 820,47 zł okazała się najniższa spośród wszystkich ofert. Na atrakcyjność propozycji Getin Banku ma również wpływ zerowa prowizja.

W kategorii samochodów używanych analitycy przyjęli, że konsument decyduje się na zakup auta o wartości 30 tys. zł. W tym celu ubiega się o kredyt w wysokości 15 tys. zł. Dla pięcioletniego okresu spłaty Getin Bank proponuje najlepszą ofertę. Całkowity koszt kredytu wynosi 3 806,05 zł i jest o prawie 2 tys. zł niższy od propozycji banku z ostatniego miejsca w zestawieniu. Najniższa jest też miesięczna rata, która wynosi 314,96 zł. Również i w tej kategorii Getin Bank, jako jedyny w rankingu, całkowicie zrezygnował z prowizji.

Podwójne zwycięstwo w rankingu to kolejne potwierdzenie najwyższej jakości oferty Getin Banku w zakresie kredytów samochodowych. To konsekwencja działań, które nieustannie prowadzą do ulepszania oferowanych produktów.

Więcej szczegółów na temat oferty Getin Noble Banku znajduje się na stronie www.getinbank.pl.

RC2