Firma » Finanse

Getin Bank rozwija współpracę z sektorem samorządowym

Getin Bank systematycznie zwiększa swoje udziały w segmencie finansowania podmiotów samorządowych i instytucji publicznych. W październiku br. do grona Klientów Banku dołączył Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Kielcach.

Oferta Getin Banku została wybrana w drodze  zapytania ofertowego, które rozstrzygnięto we wrześniu br.

Od listopada Getin Bank odpowiada także za obsługę finansową powiatu tczewskiego
i 27 podległych mu jednostek organizacyjnych. Dla tego Klienta Bank prowadzi łącznie 170 rachunków podstawowych i pomocniczych. Umowa będzie obowiązywać przez cztery lata. Getin Bank został wybrany w drodze przetargu, który rozstrzygnięto w czerwcu br.

„Przedstawiciele sektora samorządowego to dla nas ważni Partnerzy. Stale rozwijamy ofertę usług dedykowanych dla tej grupy Klientów, wprowadzając rozwiązania finansowe i funkcjonalności obsługi dostosowane do ich potrzeb i wymagań. Realizowany przez nas model współpracy spełnia oczekiwania samorządów, co potwierdzają sukcesy Getin Banku w kolejnych przetargach” – mówi Mateusz Kazimierczak, Dyrektor Biura Klientów Kluczowych w Departamencie Sektora Publicznego.

Obecnie z usług Getin Banku korzysta już ponad 600 jednostek Sektora Publicznego, w tym ponad 200 gmin, miast i powiatów oraz 2 Urzędy Marszałkowskie. Wśród kluczowych Klientów znajdują się również m.in. Wojewódzkie Fundusze Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Katowicach
i Łodzi oraz liczne szpitale i spółki komunalne.

Getin Bank