Rozrywka » Hobby

Hanna Lis | Empik Galeria Bałtycka

Makarony, steki, tosty, jajka… Tych wyrazów Hanna Lis zdecydowanie nie unika. I bardzo dobrze, bo dzięki temu jej książka kucharska pt. „Mój świat na talerzu” (Edipresse Książki) aż rozpuszcza się w palcach od wszystkiego, co najlepsze w kuchni. Dziennikarka serwuje w niej 80 przepisów dookoła świata, które w mig znikają z talerzy. Jej kurczak gong bao, andaluzyjski chłodnik z migdałów czy ravioli z tymiankowo-szałwiową ricottą to dopiero początek prawdziwej uczty smaków. Bo Hanna Lis naprawdę zna się na rzeczy i dlatego ze zwykłych składników robi dzieła sztuki. A każde danie doprawione jest jej autorskimi zdjęciami i kipiącym humorem tekstem. Te przepisy to nie tylko posiłki na talerzu, ale przede wszystkim wspomnienie podróży, przygody, spotkanej osoby oraz miłej chwili. Ogólnie - palce lizać.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Empik Galeria Bałtycka
http://

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Dziś:
AFreaks w Klubie SPATiF na 20. urodziny AfryKamery. 20 listopada | Start o 22.00 | Klub SPATiF
Za 2 dni:
AfryKamera - 20. edycja Festiwalu Filmów Afrykańskich
dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »