Technologie » Telekomunikacja

Honor Holly: niedrogi, 5-calowy smartfon już w kwietniu w Polsce

Portfolio smartfonów Honor, które zadebiutowały na polskim rynku w październiku ubiegłego roku, niebawem poszerzy się o kolejny model. Honor Holly trafi do sprzedaży na początku kwietnia i zaoferuje klientom dysponującym niższym budżetem pięciocalowy ekran HD, wydajny procesor i funkcję Dual SIM.

Honor Holly, dostępny w cenie 499 zł, będzie jednym z najlepiej wyposażonych telefonów w swojej kategorii. Nowy smartfon ma 5-calowy wyświetlacz HD (1280x720 pikseli), szerokie kąty widzenia i bogate kolory, dzięki zastosowaniu technologii IPS. Zdjęcia można wykonywać za pomocą głównego aparatu BSI o rozdzielczości 8 megapikseli z przysłoną F2.0, z wykorzystaniem zaawansowanych funkcji, takich jak ujęcia panoramiczne, nagrywanie w zwolnionym tempie, HDR, a także szeroki zakres efektów do nałożenia po wykonaniu zdjęcia.

Honor Holly napędzany jest czterordzeniowym procesorem pracującym z częstotliwością 1,3 GHz, wykonanym w technologii 28 nm. Dzięki niemu, a także 1 GB pamięci RAM, telefon świetnie sprawdzi się w zastosowaniach multimedialnych, grach i zaawansowanych aplikacjach. Użytkownikowi udostępniono 16 GB pamięci na przechowywanie danych, a za pomocą karty microSD można uzyskać dodatkowe 32 GB.

Na uwagę zasługuje także wydajna bateria Honora Holly. Akumulator o pojemności 2 000 mAh przy umiarkowanym użytkowaniu może zasilać telefon przez ponad 2 dni, a wbudowany system zarządzania energią potrafi wydłużyć ten czas o dodatkowych 30%. Użytkownicy, którzy używają jednego telefonu do pracy i celów prywatnych (lub korzystają z jednej karty do połączeń głosowych, a z drugiej  do transmisji danych) docenią funkcję Dual SIM.

Honor Holly to trzeci smartfon marki Honor dostępny w Polsce. Dołącza do swoich dwóch poprzedników: flagowego modelu Honor 6 i Honora 3C ze średniej półki cenowej.

Dostępność i cena

Honor Holly będzie dostępny od początku kwietnia w sklepach Redcoon, Vobis, RTV EURO AGD  i Media Expert. Jego cena to 499 zł.

Specyfikacja techniczna

Wymiary: 142,2 x 72,3 x 9,4 mm

Waga: 156 g

Ekran: 5” HD, LCD, 16 milionów kolorów