Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Indyk na sałatce? To smakowity kąsek w zimowe dni

Indyk na sałatce? To smakowity kąsek w zimowe dni
Zobacz więcej zdjęć »
Lekkie i jednocześnie sycące – takie powinno być nasze zimowe menu. Niezbędnych witamin oraz składników odżywczych dostarczy niezawodna kompozycja – wysokiej jakości mięso z indyka i zdrowe warzywa. Takie danie, wzbogacone aromatycznymi przyprawami Appetita, to znakomity przepis na pyszny lunch.

Jesienią i zimą warto przyjrzeć się swojej diecie ze szczególną uwagą. Jakość produktów, ich kaloryczność i obecność witamin – każdy z tych aspektów ma duże znaczenie. Właśnie teraz nasze menu powinno obfitować                               w składniki, które wzmocnią odporność, dodadzą energii i zapewnią uczucie sytości na długi czas. Jednocześnie nadal chcemy takie potrawy, które dobrze wpłynie na naszą sylwetkę.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Połączenie chudego mięsa indyczego z wartościowymi warzywami i nabiałem jest wyborem najlepszym z możliwych! W przygotowaniu pysznego posiłku pomogą odpowiednie przyprawy – Pieprz czarny mielony oraz Papryka słodka Appetita. Pobudzą metabolizm, podkręcą smak potrawy i nadadzą jej wyrazistości. Tego nam właśnie potrzeba!

 

Przepis na panierowane kąski indycze na sałatce

 

Składniki:

  • 30 dag filetu z indyka
  • 10 dag szpinaku
  • 1 puszka kukurydzy
  • 10 dag sera feta
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • ½ pęczka kopru
  • Sok z ½ limonki
  • 1 łyżka sezamu
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • 4 łyżki bułki tartej (ze startej bułki grahamki)
  • 2 jajka
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony Appetita
  • Papryka słodka mielona Appetita
  • Olej kokosowy do smażenia

 

Przygotowanie:

Mięso umyj, osusz i pokrój w dość szerokie, krótkie paski, a następnie dopraw solą, Pieprzem czarnym mielonym Appetita i Papryką słodka Appetita. Jajka rozmąć w talerzu, bułkę tartą wymieszaj z sezamem i siemieniem lnianym. Mięso zanurz w jajkach, następnie panieruj w bułce z ziarnami i usmaż na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Odłóż na talerz.

W tym czasie umyj i osusz szpinak. Ułóż na dużym talerzu. Na nim połóż mięso, posyp całość odsączoną z zalewy kukurydzą. Ser feta zmiksuj z jogurtem, sokiem z limonki i pieprzem na gładki sos i polej nim sałatkę. Posyp danie posiekanym koperkiem.

Smacznego!

 

Pieprz czarny mielony Appetita, 18 g, cena: ok. 1,40 zł

Papryka słodka Appetita, 20 g, cena: ok. 1,40 zł

 

Więcej informacji udziela:

Justyna Orlikowska / Kolterman Media Communications

Tel. kom. 510 081 103 / e-mail: j.orlikowska@kmc-pr.pl       



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Colian
http://colian.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »