Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka
Indyk na sałatce? To smakowity kąsek w zimowe dni
Zobacz więcej zdjęć » |
Jesienią i zimą warto przyjrzeć się swojej diecie ze szczególną uwagą. Jakość produktów, ich kaloryczność i obecność witamin – każdy z tych aspektów ma duże znaczenie. Właśnie teraz nasze menu powinno obfitować w składniki, które wzmocnią odporność, dodadzą energii i zapewnią uczucie sytości na długi czas. Jednocześnie nadal chcemy takie potrawy, które dobrze wpłynie na naszą sylwetkę.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Połączenie chudego mięsa indyczego z wartościowymi warzywami i nabiałem jest wyborem najlepszym z możliwych! W przygotowaniu pysznego posiłku pomogą odpowiednie przyprawy – Pieprz czarny mielony oraz Papryka słodka Appetita. Pobudzą metabolizm, podkręcą smak potrawy i nadadzą jej wyrazistości. Tego nam właśnie potrzeba!
Przepis na panierowane kąski indycze na sałatce
Składniki:
- 30 dag filetu z indyka
- 10 dag szpinaku
- 1 puszka kukurydzy
- 10 dag sera feta
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- ½ pęczka kopru
- Sok z ½ limonki
- 1 łyżka sezamu
- 1 łyżka siemienia lnianego
- 4 łyżki bułki tartej (ze startej bułki grahamki)
- 2 jajka
- Sól
- Pieprz czarny mielony Appetita
- Papryka słodka mielona Appetita
- Olej kokosowy do smażenia
Przygotowanie:
Mięso umyj, osusz i pokrój w dość szerokie, krótkie paski, a następnie dopraw solą, Pieprzem czarnym mielonym Appetita i Papryką słodka Appetita. Jajka rozmąć w talerzu, bułkę tartą wymieszaj z sezamem i siemieniem lnianym. Mięso zanurz w jajkach, następnie panieruj w bułce z ziarnami i usmaż na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Odłóż na talerz.
W tym czasie umyj i osusz szpinak. Ułóż na dużym talerzu. Na nim połóż mięso, posyp całość odsączoną z zalewy kukurydzą. Ser feta zmiksuj z jogurtem, sokiem z limonki i pieprzem na gładki sos i polej nim sałatkę. Posyp danie posiekanym koperkiem.
Smacznego!
Pieprz czarny mielony Appetita, 18 g, cena: ok. 1,40 zł
Papryka słodka Appetita, 20 g, cena: ok. 1,40 zł
Więcej informacji udziela:
Justyna Orlikowska / Kolterman Media Communications
Tel. kom. 510 081 103 / e-mail: j.orlikowska@kmc-pr.pl
Komentarze (0)