Dom » Wnętrza

Indywidualny klimat Twojego wnętrza

Przeglądając ofertę dzisiejszych salonów meblarskich mamy wrażenie, że zawiera niewyczerpane ilości wzorów, materiałów, kolorów i stylistyk. Pełni entuzjazmu zabieramy się za remont i nagle okazuje się, że trudno jest stworzyć aranżację, która różniłaby się znacząco od tej w mieszkaniu sąsiada.

Anegdoty o ludziach, którzy weszli przez pomyłkę do innego mieszkania i spokojnie przespali w nim noc, nie skończyły się wcale z odejściem PRL.

Także dziś, uderzająco podobne do siebie meble, sofy i kafelki nasuwają wątpliwości czy rzeczywiście jesteśmy u siebie w domu. Marzy nam się niepowtarzalny design, ale w dobie masowej produkcji nie tak łatwo go osiągnąć.

„Nie" dla standaryzacji

Miłośników unikalnych rozwiązań aranżacyjnych na pewno zainteresują stoły i krzesła produkowane przez firmę JADIK. W odróżnieniu od importowanych na masową skalę towarów z Chin, charakteryzuje je nie tylko wyjątkowo gustowny wygląd, ale i niepowtarzalność każdego modelu. W ofercie JADIKA nie znajdziemy dwóch identycznych stołów, nawet w obrębie jednej linii. Dzieje się tak ze względu na charakter stosowanych materiałów oraz proces produkcji, w którym za ostateczny wygląd każdego przedmiotu odpowiada człowiek, a nie maszyna. Wszystkie meble wykonywane są z litego drewna dębowego lub bukowego, dzięki czemu zachwycają bogactwem usłojenia, niepowtarzalnymi sękami i urokliwą, zróżnicowaną powierzchnią. Pojedyncze deski są łączone manualnie w harmonijną całość, z uwzględnieniem indywidualnego rysunku drewna. Końcowy efekt estetyczny osiągnięty zostaje dzięki delikatnemu, ręcznemu szlifowaniu, które dodatkowo podkreśla piękno naturalnej faktury.

Moda na polskie

Firma JADIK do tej pory wypuszczała krótkie, unikalne serie swoich stołów i krzeseł głównie na holenderski rynek. Aktualnie jej oferta dostępna jest również w polskich salonach wnętrzarskich, co przywraca nadzieję na to, że stęsknieni za oryginalnością klienci znajdą wreszcie inspirujące meble, i to od polskiego producenta. W krajach Europy Zachodniej od dawna ceni się stylowy charakter prawdziwego drewna, z jego drobnymi pęknięciami, zapachem i przyjemną w dotyku, lekko chropowatą fakturą. Teraz, ta propagowana przez firmę JADIK moda ma szansę zagościć także w naszych wnętrzach.

Jadik