Technologie » Komputery

Integrated Solutions obchodzi pierwsze urodziny

50 mln przychodów w 6 miesięcy, pierwsza ogólnopolska usługa Netfusion i pionierskie rozwiązanie UC z chmury

Warszawa, 25 czerwca 2012 – Integrated Solutions (IS), wyspecjalizowany integrator ICT powstały w ramach Orange Polska, obchodzi w czerwcu pierwsze urodziny. IS łączy wiedzę i doświadczenie w obszarze teleinformatyki z dostępem do ogólnopolskiej infrastruktury telekomunikacyjnej Orange. Firma świadczy usługi integracji systemów informatycznych i telekomunikacyjnych oraz oferuje rozwiązania dedykowane Centrom Przetwarzania Danych. W tym roku IS jako jedna z pierwszych firm na polskim rynku, razem z firmą Cisco wprowadził kompletne rozwiązanie UC z chmury – UCaaS.

Firma w ciągu trzech lat chce być trzecim największym integratorem w swojej kategorii w Polsce. Zespół IS od momentu powstania firmy nieustannie rośnie. Do spółki trafiają wykwalifikowani inżynierowie, którzy wdrażali rozwiązania teleinformatyczne oraz doradzali wielu klientom w zakresie ICT. Obecnie na rzecz IS–u pracuje ponad 120 osób we wszystkich lokalizacjach spółki – w Warszawie, Krakowie, Poznaniu i Wrocławiu. IS korzysta z sieci centrów serwisowych w Białymstoku, Gdańsku, Katowicach, Kielcach, Lublinie, Łodzi, Olsztynie, Opolu, Rzeszowie, Szczecinie i Zielonej Górze. Sieć partnerów IS to najwięksi światowi dostawcy technologii.

Integrated Solutions już zrealizowała kilkanaście dużych projektów dla największych firm w Polsce z sektora finansowego, paliwowego, publicznego i internetowo–medialnego. W październiku IS wprowadziła usługę Netfusion Service, z której korzysta już ponad 20 dużych wielooddziałowych firm. Usługa ta pozwala objąć ochroną urządzenia sieci IP umożliwiając szybkie rozwiązywanie problemów związanych z jej ewentualnymi awariami. To z kolei pomaga zminimalizować potencjalne przestoje i straty.

„Nowe technologie wyznaczają przyszłość, a nam udaje się wytyczać kierunki tych zmian. W niecały rok od momentu powstania wprowadzamy pierwszą w Polsce platformę UC z chmury – UCaaS. Rozwijamy także inne produkty chmurowe, o których wkrótce poinformujemy rynek. Rozwiązania UC i model dostarczania z chmury dają ogromne korzyści naszym klientom, a nam otwierają drzwi do rozwoju współpracy w oparciu o Data Center. Tworzymy nową jakość na rynku. Jesteśmy pionierami w Polsce – mamy unikatowe rozwiązanie i korzystamy z infrastruktury Orange Polska. Nie ma w tej chwili drugiej firmy, która proponowałaby klientom bardziej nowoczesną i kompleksową ofertę ICT”– mówi Leszek Hołda, prezes Integrated Solutions.

jdunin-keplicz@solskibm.pl