Technologie » AGD - RTV

Jakich produktów nie trzymać w lodówce?

Jakich produktów nie trzymać w lodówce?
Zobacz więcej zdjęć »
Chcesz, aby lodówka działała bez żadnej awarii jak najdłużej? A wiesz, że niektóre produkty mogą przyczynić się do psucia żywności? Sprawdź których produktów nie wolno trzymać w lodówce.

 

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Produkty, których nie wolno trzymać w lodówce:

Zielone zioła

Jeśli lubimy dużo ziół w naszej kuchni, to nie przechowujmy ich pod żadnym pozorem w zamkniętej plastikowej torbie. Najlepiej będzie, jeśli zielone zioła włożymy jeszcze do pojemnika z wodą, którą będziemy codziennie wymieniać. Jeśli natomiast nie chcemy się w to bawić, świeże zioła możemy posiekać i zamrozić.

Marchewka

Niskie temperatury przyspieszają psucie się marchewki. Ten proces dodatkowo przyspieszamy poprzez zapakowanie jej w plastikową torebkę.

Pomidory

O zgrozo, trzymanie pysznych pomidorów w lodówce to niemal zbrodnia. W niskich temperaturach stają się niesmaczne, co więcej całkowicie tracą na apetycznym wyglądzie.

Olej

W niskich temperaturach olej staje się mętny i nieprzydatny do spożycia.

Cytrusy

Szczególnie cytryny i pomarańcze. Przecież wysokie temperatury są dla tych owoców naturalne. Nie katujmy ich zimnem lodówki, bo to zabija ich smak.

Chleb

W lodówce traci wszystkie walory smakowe, staje się wysuszony i już nie jest smaczny. Jeśli kupiliśmy za dużo chleba, zawsze możemy go zamrozić. To bardzo dobry sposób na utrwalenie jego przydatności do spożycia.

Papryka

Kolejne warzywo, które nie toleruje zimna. Zauważyliście, że po przechowywaniu jej w lodówce czasami dostaje ciemnych plam?

Owoce pestkowe, banany

Nie znoszą zimna, nie wolno ich przechowywać w lodówce, bo wtedy tracą swój smak. Przez co robią się niesmaczne. Owoce zachowują swoje walory smakowe, gdy trzymamy je w temperaturze pokojowej.

Czosnek

Najlepiej jest, kiedy przechowujemy czosnek w chłodnym i ciemnym miejscu. Dzięki temu na długo zachowa odpowiedni aromat.

Kawa

Wiele osób nie wiem dlaczego przechowuje kawę w lodówce. A to duży błąd. Przez to kawa traci swoje walory smakowe i aromaty. Nie trzymajmy jej w lodówce.

Uwaga na ciepłe produkty!

Do lodówki nie wolno wkładać nie przestudzonych potraw. W przeciwnym razie możemy szybko popsuć lodówkę i konieczna będzie jej naprawa. Pamiętaj o tym, że jeśli potrzebujesz naprawy lodówki zawsze możesz zgłosić się do fachowców z Technikan.pl



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

AniaBb

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »