Technologie » Komputery

JAM dla fanów mocnego brzmienia

Mogłoby się wydawać, że rynek mobilnego sprzętu muzycznego zapomniał o fanach cięższych brzmień. Większość mniejszych głośników, jakie można znaleźć w ofercie rynkowej, nie daje rady wyciągnąć polifonii progresywnego metalu czy surowych riffów, charakterystycznych dla sceny skandynawskiej...

Na półkach sklepowych znaleźć można jednak produkty firmy JAM, która w swojej ofercie zamieściła sprzęt mający sprostać oczekiwaniom miłośników „skrajnych” gatunków muzycznych. W portfolio marki znajdziemy m.in. Heavy Metal – głośniki mobilne stworzone specjalnie z myślą o osobach gustujących w cięższych brzmieniach muzycznych.

Metalowa scena muzyczna nie jest jednorodna – tuż obok melodyjnych partii gitarowych i wokalnych, natrafimy w niej na bardzo niski growl i charakterystyczną rytmikę basów oraz perkusji. Jak zapewnia producent, za idealne odwzorowanie czystości dźwięków wysokich i głębokich tonów niskich w głośnikach ma odpowiadać połączenie pary przetworników elektroakustycznych z podwójnymi basami pasywnymi. Takie rozwiązanie pozwala zarówno na dobre rozchodzenie się dźwięku podczas głośnego słuchania muzyki na imprezie, jak i szczegółowe odwzorowanie linii melodycznej przy niższym poziomie głośności.

O mobilności JAM Heavy Metal świadczy nie tylko możliwość streamowania muzyki za pośrednictwem Bluetooth, ale również wygodny informator głosowy mający usprawnić obsługę urządzenia. Głośnik wykonany jest z aluminium i charakteryzuje się wymiarami mniejszymi od butelki wody oraz żywotnością baterii do 8 godzin od naładowania. Wbudowany mikrofon umożliwia wygodną rozmowę telefoniczną bez konieczności przełączania urządzeń.

JAM Heavy Metal kosztuje około 307 zł. Dystrybutorem głośników na rynku polskim jest firma Impakt.

Zobacz wideo jak prezentuje się głośnik JAM Heavy Metal.

Entrymedia