Gospodarka » Żywność
Jawo - Czas na pierogi
Zobacz więcej zdjęć » |
Oczywiście typowo polskie, zwyczajowe potrawy oraz wszystko to, co lubimy - ryba po grecku, barszcz ukraiński oraz pierogi ruskie. Choć nazwy tych doskonale znanych przysmaków wcale nie wskazują na związki z rodzimą tradycją, niektórzy nie są w stanie wyobrazić sobie bez nich Bożego Narodzenia; bez pierogów ruskich niektórzy nie są w stanie wyobrazić sobie życia. Pierogi ruskie marki Jawo są dowodem, że gotowe mrożone produkty w niczym nie ustępują tym ulepionym samodzielnie. Ziemniaczano-serowo-cebulowe nadzienie wypełniające po brzegi delikatne, miękkie ciasto, smakiem dorównuje najlepszym farszom babć i mam. Pierogi ruskie Jawo wyrabiane są ręcznie. Tradycyjna receptura, wyjątkowy farsz, miękkie ciasto oraz ręczna produkcja to tajemnica ich naprawdę pysznego smaku.Ich przygotowanie jest szybkie i proste: wystarczy zamrożone pierogi pojedynczo wrzucać do osolonej wrzącej wody i gotować ok. 10 minut na wolnym ogniu, a następnie, okraszone cebulką można podać domownikom. www.jawo.pl
Komentarze (0)