Firma » Biznes

Już 1,5 mln klientów PGE Obrót korzysta z eFaktury

Z myślą o wygodzie i bezpieczeństwie klientów oraz w trosce o środowisko naturalne, największy sprzedawca energii elektrycznej należący do Grupy PGE udostępnia kolejny sposób, za pomocą którego jeszcze łatwiej można aktywować PGE eFakturę.

Spółka zachęcając klientów do wybierania elektronicznej formy rozliczeń przygotowała również dla nich dodatkowe bonusy.

- PGE eFaktura to, oprócz łatwiejszego zarządzania płatnościami, również wymierna korzyść dla środowiska naturalnego poprzez zmniejszenie zużycia papieru. Jako odpowiedzialny sprzedawca promujemy ekologiczne rozwiązania i dodatkowo premiujemy tych klientów, którzy się na nie zdecydują. Jedną z takich form są rabaty w PGE eSklep – mówi Robert Choma, prezes zarządu PGE Obrót.

Od września Spółka uruchomiła kolejny sposób aktywacji usługi za pomocą Elektronicznego Formularza dostępnego na stronie www.pge-obrot.pl. Dzięki niemu wyrażenie zgody na elektroniczną fakturę jest jeszcze łatwiejsze i zajmuje tylko kilka chwil.

Jak aktywować PGE eFakturę?

Wystarczy wejść na www.pge-obrot.pl/formularze/e-faktura , wskazać dla kogo ma być uruchomiona eFaktura (osoba fizyczna/firma), podać adres e-mail, numer klienta i wyrazić zgodę na otrzymywanie elektronicznego rozliczenia.

Elektroniczny formularz wyrażenia zgody to nie jedyny sposób, aby aktywować tę formę rozliczeń. Można także:

• zaakceptować zgodę w eBOK www.ebok.gkpge.pl , zakładka: Ustawienia - Moje zgody
• zadzwonić na Infolinię PGE (+48) 422 222 222 lub wysłać wiadomość na:serwis@gkpge.pl
• wypełnić formularz zgody dostępny na: www.pge-obrot.pl/efaktura

Dodatkowe korzyści

Klientom, którzy skorzystają z tego rozwiązania, PGE Obrót oferuje zniżkę na wybrany asortyment w PGE eSklep. Szczegóły akcji znajdują na: www.sklep.gkpge.pl  oraz www.pge-obrot.pl/efaktura .

Promocja obowiązuje do końca listopada 2020 r.

PGE Obrót

press box