Technologie » Internet

Kalkulator On-Time.pl pokazuje, gdzie szukać większych zysków

Zachowania klientów mają bezpośredni wpływ na wydatki i zyski firmy. Jakie sumy wchodzą w grę, można obliczyć przy pomocy Kalkulatora On-Time.pl. Jest to nowe narzędzie, które uwidacznia problem klientów spóźniających się i rezygnujących z rezerwacji umówionych wizyt.

Wypełnienie Kalkulatora On-Time.pl zajmuje niewiele czasu. Narzędzie daje możliwość sprawdzenia, jakie realne obroty generuje firma oraz jakie są koszty prowadzenia działalności.

Głównym przeznaczeniem Kalkulatora jest jednak uwidocznienie problemu, jakim są klienci rezygnujący z wykonania usług bez uprzedzenia. Kalkulator pokazuje, ile można zyskać, gdy zastosuje się system przypomnień, dzięki któremu tacy klienci zmienią swoje zachowanie na korzystniejsze dla firmy.

„Wielu przedsiębiorców nie analizuje regularnie swoich przychodów i wydatków" - stwierdza Marek Jankowski, ekspert z dziedziny efektywnego zarządzania firmą, autor ważnego poradnika dla przedsiębiorców „Mała wielka firma". - „Tym bardziej nie śledzą tego, jakie straty ponoszą z winy klientów, którzy umawiają się na skorzystanie z usługi, a później nie przychodzą. Tymczasem w skali roku, czy nawet miesiąca, mogą to być znaczące kwoty. Kalkulator On-Time.pl pozwala zorientować się, jaka jest skala tego problemu i realnie określić, ile dana firma może zaoszczędzić dzięki wprowadzeniu systemu przypominającego klientom o zarezerwowanych terminach".

Dodatkowo, Kalkulator pokazuje, że wykorzystanie aplikacji On-Time.pl wspomaga przedsiębiorców w sprawniejszym i mniej czasochłonnym weryfikowaniu skuteczności pracowników oraz ulepsza planowanie zasobów w firmie. Jest to kolejny, często pomijany aspekt zarządzania, od którego zależy zysk.

Firmy, które pod wpływem wskazań Kalkulatora zdecydują się na skorzystanie z aplikacji On-Time.pl, otrzymają 20% rabat od wszystkich stawek abonamentowych. Promocja ważna jest do końca czerwca 2010.

Więcej informacji o systemie On-Time.pl na stronie: http://on-time.pl

Kalkulator On-Time.pl dostępny na stronie: http://on-time.pl/?res=kalkulator

Dodatkowe informacje:
On-Time.pl to system rezerwacji on-line, dzięki któremu klienci mogą sprawdzać dostępność i rezerwować dowolne terminy wykonania usługi w danej firmie. On-Time.pl umożliwia automatyczną wysyłkę przypomnień sms i e-mail, dzięki czemu klienci pamiętają o zarezerwowanym terminie. Wdrożenie aplikacji poprawia wydajność firmy oraz ułatwia kontakt z klientami.

Marek Jankowski, autor książki „Mała wielka firma", dziennikarz radiowy, początkowo we wrocławskim Radiu Klakson, później w RMF FM i Polskim Radiu Wrocław. Jest właścicielem firmy Atomedia Consulting wydającej czasopismo dla przedsiębiorców „Branża Dziecięca".

7Peak