Firma » Bankowość

Karty kredytowe dla rekinów biznesu w mBanku!

mBank rozszerzył ofertę dla Przedsiębiorców, wprowadzając kartę Visa Business Credit.

To doskonałe rozwiązanie dla nowoczesnych Przedsiębiorców. Karta Visa Business Credit mBanku pozwala szybko i w bezpieczny sposób zwiększyć płynność finansową firmy. Odroczony termin spłaty pozwala na bardziej elastyczne zarządzanie firmowymi finansami. Aby zachować płynność, małe firmy często muszą korzystać z kredytów. Niewielkie bowiem opóźnienie w płatnościach za faktury może skutecznie sparaliżować bieżącą działalność przedsiębiorcy.

Firmowa karta kredytowa Visa Business Credit stanowi alternatywę dla limitu kredytowego w rachunku bieżącym. Dla wielu Przedsiębiorców będzie to tańsze rozwiązanie.- mówi Sebastian Łukaszczyk, odpowiedzialny za karty kredytowe dla Przedsiębiorców w mBanku.

Podstawowe parametry karty Visa Business Credit mBanku to:

• limit przyznawany od pierwszego dnia działalności gospodarczej (wraz z otwarciem rachunku firmowego w mBanku) - do 10 000 zł
  • limit przyznawany na zasadach uproszczonych (bez konieczności przedstawiania dokumentów finansowych firmy, przyznawany na podstawie obrotów na rachunkach mBIZNES) - do 20.000 PLN
  • maksymalny limit 100.000 PLN
  • bez opłat za wydanie i odnowienie
  • miesięcznie za używanie karty - 6 zł; opłata zwracana, gdy w okresie rozliczeniowym suma wydatków dokonanych kartą przekroczy 1.500 zł
  • stała opłata za wypłatę z bankomatów - 5 zł
  • okres bezodsetkowy do 54 dni
  • minimalnej spłata 5 % zadłużenia z ostatniego okresu rozliczeniowego
  • pakiet bezpłatnych ubezpieczeń (Pakiet Bezpieczna VISA, Ubezpieczenie Podróżne)
  • opcjonalnie: atrakcyjne Ubezpieczenie Spłaty Karty - 0,25% salda zadłużenia)

Dzięki karcie Visa Business Credit mBanku Przedsiębiorca zyskuje dostęp do dodatkowych funduszy 24 h/dobę, bez konieczności ciągłego noszenia przy sobie firmowych pieniędzy, które mogą w tym czasie zarabiać na rachunkach oszczędnościowych mBIZNES plus.

Obciążenia związane z firmową kartą kredytową (prowizje, odsetki) można bezpośrednio rozliczyć w kosztach prowadzenia działalności gospodarczej, przez co korzystanie z firmowych kart kredytowych jest jeszcze tańsze.

mBank, część BRE Banku SA, to otwarta platforma finansowa dla nowoczesnych klientów indywidualnych i firm. mBank zapewnia dostęp do szerokiej oferty bankowej, ubezpieczeniowej oraz do usług inwestycyjnych i telekomunikacyjnych. Dążeniem mBanku jest ciągłe ulepszanie i poszerzanie gamy usług, dzięki którym Klienci będą mieć swobodny dostęp do najkorzystniejszej oferty. Z oferty mBanku dla Przedsiębiorców korzysta już blisko 260 tys. firm.

ap