Technologie » Komputery

Kolejne nowości od ActiveJet

ActiveJet wprowadził do sprzedaży nowe tusze do atramentowych drukarek firmy Canon. Kartridże o symbolach ACC-570BNX, ACC-571BNX, ACC-571CNX, ACC-571MNX i ACC-571YNX występują w wersji Supreme i zastępują produkty oryginalne Canon PGI-570XL oraz CLI-571XL.

Mamy dobrą wiadomość dla posiadaczy drukarek Canon Pixma (modele MG5750, MG5751, MG5752, MG5753, MG6850, MG6851, MG6852, MG6853, MG7750, MG7751, MG7752, MG7753). Od dziś mogą oni sięgnąć po najnowsze tusze z portfolio ActiveJet oznaczone symbolami: ACC-570BNX, ACC-571BNX, ACC-571CNX, ACC-571MNX oraz ACC-571YNX. Wszystkie nowo wprowadzone do oferty produkty charakteryzują się maksymalną pojemnością oraz zwiększoną wydajnością XL, dzięki czemu pozwolą na wydrukowanie większej liczby stron w niższej cenie. Dodatkowo tusze ActiveJet wyposażone zostały w chip, co sprawia, że wyróżniają się na tle konkurencji nie tylko jakością, ale i technologicznym zaawansowaniem. Produkty mają 5 lat gwarancji, a ich sugerowana cena detaliczna to 44,90 zł.

- Atutem oferty ActiveJet jest jej ciągłe powiększanie o nowe, pożądane przez klientów modele, które dzięki regularnym testom i kontrolom jakości spełniają oczekiwania nawet najbardziej wymagających odbiorców. Dzięki temu popularność, a co za tym idzie udział naszych produktów stale rośnie, co potwierdzają niezależne instytuty badawcze i badania opinii konsumentów, które stale nagradzają nas za tak dobre osiągnięcia. Jednym z nich jest otrzymany ostatnio Konsumencki Lider Jakości. – komentuje Rafała Ornowski, Pełnomocnik Zarządu ACTION ds. Marki.

Index

Symbol ActiveJet

Wersja

OEM

Kolor

Pojemność

Kompatybilność

EXPACJACA0142

ACC-570BNX

PGI-570XL

Czarny

22 ml

Canon Pixma MG5750, MG5751, MG5752, MG5753, MG6850, MG6851, MG6852, MG6853, MG7750, MG7751, MG7752, MG7753

EXPACJACA0143

ACC-571BNX

Czarny

EXPACJACA0144

ACC-571CNX

Cyan

EXPACJACA0145

ACC-571MNX

Magenta

EXPACJACA0146

ACC-571YNX

Żółty

12 ml

*Nazwy OEM zostały użyte wyłącznie w celach informacyjnych

***

Marka ActiveJet należy do notowanej od 2006 r. na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie spółki ACTION SA - jednego z największych dystrybutorów sprzętu komputerowego w Polsce, obecnego na rynku od ponad 20 lat. Z raportu przygotowanego przez PART IT Reseller ActiveJet to najpopularniejsza marka alternatywnych atramentów i tonerów w Polsce (wyniki badań przeprowadzonych w latach 2012-2013). Swoją renomę zdobyła właśnie głównie dzięki znakomitej, jakości tuszy i tonerów oraz pozostałym materiałom eksploatacyjnym i biurowym, jakie wprowadziła na polskim rynku. Produkty ActiveJet zwyciężyły w wielu testach jakości przeprowadzanych przez niezależne laboratoria oraz uzyskały liczne certyfikaty, m.in. GRCI, IPL RIT (Imaging Products Laboratory). Materiały alternatywne do urządzeń drukujących marki ActiveJet posiadają certyfikaty jakości ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004 wydane przez BSI Group Polska oraz certyfikat zgodności M+T wydany przez TÜV Rheinland Polska. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom rynku gama produktowa uległa rozszerzeniu na nowe grupy ActiveJet Energy i Akcesoria. ActiveJet Energy ma w swojej ofercie zarówno świetlówki energooszczędne, jak i LEDowe – alternatywne dla tradycyjnych żarówek źródła światła. Marka ActiveJet od wielu lat intensywnie uczestniczy w promocji polskiego sportu. W latach 2012-2013 widoczna była jako główny sponsor Klubu Piłkarskiego Legia Warszawa. Od 2014 r. jest sponsorem strategicznym zawodowej grupy kolarskiej VERVA Activejet Team.

Przyznane tytuły ActiveJet w prestiżowych konkursach za najwyższą światową jakość produktów:

2015 – Konsumencki Lider Jakości

2014 – Lider Dekady, Złoty AS IT, Konsumencki Lider Jakości, Laur Konsumenta

2013 – Złoty Laur Klienta, Top Marka, Złoty AS IT, Studencka Marka Roku, I miejsce w teście alternatywnych  tuszów miesięcznika PC World

2012 – Konsumencki Lider Jakości, Złoty Laur Klienta, Top Marka, I miejsce w teście alternatywnych tuszów miesięcznika PC World, Srebrny Laur Klienta jako wyróżnienie dla materiałów oświetleniowych ActiveJet

2011 – Złoty Laur Klienta, Top Marka, Polska Jakość

2010 – Złoty Laur Klienta