Gospodarka » Żywność

Kolorów smak. Nowe galaretki Emix.

Mimo upływu lat - galaretki wciąż są jednym z najchętniej wybieranych deserów. Dzieje się tak dzięki prostocie w ich przygotowaniu oraz nieograniczonych możliwościach zaserwowania deseru. Marka Emix przygotowała dla swoich konsumentów niecodzienną mieszankę smaków i kolorów – czerwoną galaretkę o smaku poziomki, zieloną o smaku kiwi oraz galaretkę wieloowocową o lekko szafirowej barwie.

Galaretki pakowane są w poręczne saszetki w odcieniach błękitu i granatu. Galaretka niebieska oczaruje nas piękny kolorem który doskonale komponuje się z delikatnym smakiem wieloowocowym o nucie jeżynowo-śliwkowej. Ta niezwykła mieszanka koloru i smaku sprawi, iż dowolny deser zachwyci zarówno domowników, jak i gości. Również niecodzienny smak owocu kiwi i poziomki z pewnością znajdzie wielu zwolenników deserów na zimno.  Wszystkie galaretki dostępne w opakowaniach o gramaturze 79g. Na opakowaniach podano również sposób przyrządzenia deseru. Przygotowanie galaretki nie powinno sprawić kłopotu – jest banalnie proste. Stanowi też doskonały pomysł na zachęcenie najmłodszych do pomocy w kuchni.

Sztuka podania i dekoracji

Sposób podania galaretki może zamienić ją w bardzo efektowny, nowoczesny deser. Możemy podać ją oddzielnie lub zaserwować jako deser czy dodatek do wypieków, dekorację lodów, a nawet koktajli i drinków. Doskonale komponuje się z ciastem.

Kolorowe warstwy galaretek Emix możemy podać w pucharkach, dekorując je bitą śmietaną, czekoladą czy orzechami. Do szklanych naczyń można również włożyć świeże owoce, a następnie zalać je pysznie kolorowymi galaretkami. Pamiętać należy jednak, aby nie wybierać owoców kiwi i ananasa, ponieważ zawierają one enzymy, które nie pozwolą na ścięcie się galaretki.

Galaretki w trzech smakach można również pokroić uprzednio w kostki i naprzemiennie układać w szklance czy pucharku. Trio kolorów – czerwonego, zielonego i niebieskiego w połączeniu z trio smaków – poziomką, kiwi i wieloowocowym stworzy zaskakująco barwną i smaczną kompozycję. Ciekawym pomysłem jest również podanie galaretek jako dodatku do ciast, na przykład sernika na zimno.
Marka godna zaufania
Firma Emix założona powstała przeszło 20 lat temu w Rusinowie koło Rypina. Dziś jest uznanym, polskim producentem produktów typu instant. Wyroby firmy wielokrotnie były wyróżniane oraz doceniane w konkursach branżowych i konsumenckich. W portfolio marki Emix znajdziemy między innymi: kisiele, galaretki, budynie, ciasta w wersji instant i inne.

Cena:

Galaretka niebieska o smaku wieloowocowym, (79g) – 1,15 zł
Galaretka o smaku poziomek,(79g) – 1,15 zł
Galaretka o smaku kiwi, (79g) – 1,15 zł

Zapraszamy na stronę producenta: www.emix.com.pl

SUPERB PR