Gospodarka » Żywność
Kulinarna podroż do Wietnamu, czyli Sajgonki z farszem warzywnym, wieprzowiną i sosem słodko-kwaśnym
Zobacz więcej zdjęć » |
Jej miłośnikom firma Aves dedykuje przysmak wietnamski ze swojej oferty. 225 g, chrupiące Sajgonki z farszem warzywnym z dodatkiem wieprzowiny plus sos słodko – kwaśny to głęboko mrożone danie garmażeryjne, dzięki któremu we własnym domu poczujemy się, w jak najprawdziwszej azjatyckiej restauracji.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Kuchnia azjatycka we własnym domu
Sajgonki - znane w wielu krajach pod nazwą Spring Rolls, w oryginale Nem – to charakterystyczne wietnamskie danie. Potrawa, przyrządzana z jadalnego papieru ryżowego lub ciasta pszennego, nadziewana farszem, a następnie smażona na głębokim tłuszczu, podbiła serca smakoszy na całym świecie. W domowych warunkach jej czasochłonne przygotowanie nie należy do najłatwiejszych. Rozkoszowanie się smakiem sajgonek w restauracjach to, z kolei przywilej zarezerwowany dla nielicznych. Jeśli cenimy sobie oszczędność czasu i pieniędzy, połączone w najwyższą jakością wyrobu, Sajgonki firmy Aves będą stanowiły idealne rozwiązanie. Jako mrożone danie garmażeryjne, Sajgonki są gotowe do spożycia zaraz po podgrzaniu. Po wyjęciu z zamrażarki produkt należy smażyć na rozgrzanej patelni, na głębokim oleju lub we frytkownicy, w temperaturze 190 stopni przez 5 minut. Sajgonki najlepiej smakują po obróbce na głębokim tłuszczu, jednak dbającym o linię firma Aves proponuje również wersję dietetyczną.
Po wyjęciu z opakowania Sajgonki możemy wyłożyć bowiem na formę do pieczenia i umieścić w rozgrzanym piekarniku. W piekarniku konwekcyjnym czas przygotowania to ok. 20 – 25 min w temp. 200 °C, w piekarniku z termoobiegiem z kolei, ok. 16 min w temp. 225 °C.
Sajgonki – smak orientu
Potrawy kuchni wietnamskiej łączą w sobie smaki kuchni chińskiej, francuskiej oraz tajskiej. Przyrządzane w woku i spożywane pałeczkami, bazują przede wszystkim na warzywach i przyprawach. Farsz do Sajgonek przyrządza się na rozmaite sposoby, a najbardziej popularny opiera swoją recepturę na warzywach i wieprzowinie. Na 225 g opakowanie Sajgonek firmy Aves składają się cztery sztuki 50 gramowych Sajgonek przygotowanych z najlepszej jakości surowców plus 25 gramowy sos słodko – kwaśny. Farsz, który stanowi smakowite połączenie kapusty( 70 %), marchwi ( 10%), cebuli (3 %) oraz wieprzowiny( 8 %), oleju słonecznikowego, wody oraz przypraw przypadnie do gustu zwolennikom wersji bogatej w warzywa. W sajgonkach bowiem mięso ma być jedynie dodatkiem, nie zaś podstawą dania. Sajgonki smakują najlepiej w połączeniu z uwielbianym przez Azjatów sosem słodko – kwaśnym. Dlatego do 220 g opakowania, dołożono w gratisie 25 g sos, który może posłużyć do maczania jako dip lub polania dania.
Dla wszystkich spragnionych kulinarnych wrażeń firma Aves wprowadziła do swojej oferty Chrupiące Sajgonki z farszem warzywnym z dodatkiem wieprzowiny plus sos słodko - kwaśny. Specjał kuchni wietnamskiej pozwoli nie tylko zaspokoić głód, ale również ciekawość poznawania gastronomicznych zwyczajów innych narodowości.
Sajgonki:
Masa netto: 225 g
Cena brutto: 5,99-6,99 zł
Producent: Aves Sp. z o.o.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Firma Aves Sp. z o.o. jest obecna na polskim rynku od 1990 roku to rodzinna firma, z wieloletnim doświadczeniem w przetwórstwie drobiu i produkcji wędlin. W swojej ofercie posiada szeroką gamę wędlin z mięsa drobiowego, a także produktów głębokomrożonych. Potwierdzeniem wysokiej jakości i walorów smakowych produkowanych wyrobów są zdobywane od lat wyróżnienia i nagrody, a także otrzymane certyfikaty, m.in. w 2004 r. certyfikat zgodności systemu jakości z Normą ISO 9001 i systemu HACCP oraz certyfikaty IFS i BRC w 2007r.
Aves Sp. z o.o.
98-220 Zduńska Wola
Gajewniki 16
tel.: +48 (43) 823 37 74
www.aves.com.p
Nadesłał:
flypr
|
Komentarze (0)