Firma » Biznes

ŁĄCZY NAS DESIGN. SUPER NOWOCZESNE CENTRUM LOGISTYCZNE W CEDROWICACH ZARZĄDZANE PRZEZ KOBIETĘ

ŁĄCZY NAS DESIGN. SUPER NOWOCZESNE CENTRUM LOGISTYCZNE W CEDROWICACH ZARZĄDZANE PRZEZ KOBIETĘ
Zobacz więcej zdjęć »
Grupa Tubądzin od początku swojego istnienia stawia na rozwój technologii. W inwestycję rozbudowy Centrum Logistycznego, o wartości 80 milionów złotych, kobiety zaangażowane były od początku. Wniosły do projektu elementy designu, organizacyjne.

 

Centrum Logistyczne podzielone jest na dwie strefy. W pierwszej z nich 20 000 palet jest składowanych i magazynowanych na regałach paletowych o wysokości 9,5 metra.  Druga ze stref odpowiada za kompletację i wysyłkę zamówień do dystrybutorów. Na stanowiskach do kompletacji można jednocześnie realizować aż 48 różnych zamówień klientów, co skraca czas oczekiwania o połowę. Z kolei podwojona ilość ramp załadunkowych umożliwia sprawny załadunek płytek.

W tej strefie znajduje się także magazyn paletowy o wysokości 24 m, mieszczący blisko 9 000 palet z płytkami największej rotacji. Palety dostarczane są do niego przenośnikami o łącznej długości 1000 m. Pracą układnic i transportem palet po przenośnikach kieruje system PLC, a za zarządzanie całym procesem odpowiadają zintegrowane z nim systemy MFC i WMS.

Magazyn w Centrum Logistycznym obsługiwany jest przez 8 układnic paletowych, poruszających się z prędkością 3 metrów na sekundę. W obiekcie znajduje się także magazyn pojemnikowy, tak zwany „miniload”, który pozwala umieścić płytki dekoracyjne, listwy mniejsze elementy kolekcji w 4500 pojemnikach. Ten w pełni zautomatyzowany magazyn obsługiwany jest przez układnicę pojemnikową, która porusza się z prędkością 5 metrów na sekundę. 

Całością działań operacyjnych Centrum Logistycznego oraz zespołem ponad 150 pracowników zarządza Jolanta Gałązka, Dyrektor logistyki w Grupie Tubądzin: Logistyka wydaje się być branżą męską, kojarzy się z magazynami w których przecież pracują sami mężczyźni, kobiecie jest o wiele trudniej zaistnieć w tym środowisku. Cieszę się jednak, że zarząd firmy zaufał mi i powierzył tak odpowiedzialne zadanie. My kobiety jesteśmy - bo musimy być, łącząc w życiu funkcje domowe i zawodowe – często
 o wiele bardziej zorganizowane, skupione  i wielozadaniowe. W tak szybko zmieniających się czasach, naznaczonych pandemią, przy braku możliwości jakiegokolwiek przewidywania, kobiecy umysł jest w stanie szybko przystosować się do sytuacji i działać efektywnie sytuacji stresowej. Rozbudowane Centrum Logistyczne pozwoli nam skupić się na maksymalnie szybkim obsłużeniu naszych kontrahentów.

Kolejną kobietą bez której rozbudowane Centrum Logistyczne byłoby na pierwszy rzut oka jednym z wielu podobnych obiektów jest Joanna Nowak, projektantka z działu wzornictwa Grupy Tubądzin. To grafika jej autorstwa, przeniesiona na płytki, ozdobiła elewację części biurowej inwestycji. Dwie łączące się dłonie są metaforą zwieńczenia procesu twórczego  przypominają, że na końcu technologicznie zaawansowanych procesów jest piękny design, który łączy wszystkich zaangażowanych w powstawanie produktów Grupy Tubądzin.

W tej trójwymiarowej instalacji wykorzystanych zostało aż 479 elementów – największy z nich to płytka o wymiarach 120 x 240 cm, a najmniejszy to trójkąt o wymiarach 52 x 45 x 27 cm. Elementy trójwymiarowe obrazu oraz jedna ze ścian elewacji wykonane zostały z płyt Cielo e Terra projektu Doroty Koziara. Kolejną kobietą bez której rozbudowane Centrum Logistyczne byłoby na pierwszy rzut oka jednym z wielu podobnych obiektów jest Joanna Nowak, projektantka z działu wzornictwa Grupy Tubądzin. To grafika jej autorstwa, przeniesiona na płytki, ozdobiła elewację części biurowej inwestycji. Dwie łączące się dłonie są metaforą zwieńczenia procesu twórczego  przypominają, że na końcu technologicznie zaawansowanych procesów jest piękny design, który łączy wszystkich zaangażowanych w powstawanie produktów Grupy Tubądzin.

W tej trójwymiarowej instalacji wykorzystanych zostało aż 479 elementów – największy z nich to płytka o wymiarach 120 x 240 cm, a najmniejszy to trójkąt o wymiarach 52 x 45 x 27 cm. Elementy trójwymiarowe obrazu oraz jedna ze ścian elewacji wykonane zostały z płyt Cielo e Terra projektu Doroty Koziara.

 

  



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Agata Grenda

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Zamów opracowanie informacji prasowej


Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »