Dom » Wnętrza

Lampa z włoskim temperamentem – Ripoli

W sezonie 2011/2012 do oferty firmy SPOT Light dołączyła nowa kolekcja lamp – Ripoli. Zainspirowane włoskim wzornictwem wyróżniają się łagodnie zakrzywionymi kształtami i delikatną konstrukcją.

Płynna linia kloszy oraz ich mlecznobiała barwa, z dynamicznym wzorem w kolorze srebra nowocześnie uatrakcyjnią wnętrze.

Lampy Ripoli, zamykające światło w naturalnej formie w ciągu dnia z wdziękiem zaprezentują swoją urodę, a wieczorem zmienią się w świetlne dekoracje.

Włoski styl we wnętrzach wyznaczają niezmienne reguły. Przeważają w nim duże przestrzenie wypełnione światłem, jasna kolorystyka oraz wysokiej jakości meble, o wyjątkowo nowoczesnych liniach. W pomieszczeniach inspirowanych południowym klimatem nie może zabraknąć również oświetlenia z włoskim temperamentem, które doda wnętrzu uniwersalnej elegancji. Seria lamp Ripoli firmy SPOT Light, to nowoczesne kształty we włoskim stylu, pozwalające zachować w pomieszczeniach ciepło inspirowane słońcem z południa Europy.

Oświetlenie z charakterem

Nowa kolekcja lamp Ripoli, firmy SPOT Light składa się z 3 modeli i kinkietu. Wzornictwo serii wyraźnie inspirowane jest południowoeuropejskim klimatem. Wskazują na to lekkość konstrukcji żyrandoli i subtelna linia kloszy. Nawiązaniem do śródziemnomorskiego stylu jest również użyta kolorystyka: biel i kolor srebra oraz chrom konstrukcji lampy, które wpisują się w trendy aranżacyjne gorącego południa Europy. Dodatkowo klosze, o miękkiej, kobiecej linii uatrakcyjniono dynamicznym wzorem. Mocny i temperamentny szczegół, wzmocniony światłem wprowadzi do wnętrz ciepłą atmosferę włoskich regionów. Rozświetlone, wieloelementowe lampy wykreują atmosferę włoskich ristorante i kafeterii. Lampy wyposażone w 4, 6 lub 8 punktów świetlnych zasilają źródła światła SPOT Light typu E14, o mocy 60 W.

– Włoskie wzornictwo zawsze inspirowało, obecnie jest również niezwykle modne. Nowatorskie kształty, naturalność i prostota za to cenimy włoski design, również ten wyznaczający tendencje w oświetleniu. Nasi projektanci zafascynowani formami i energetyzującą prostotą południa Europy zaproponowali kolekcję lamp Ripoli. Nowa seria ucieszy sympatyków przedmiotów z wyraźnym włoskim akcentem, które dzięki harmonijnemu połączeniu kształtu i wysokiej jakości materiałów nadadzą wnętrzom ekspresji i uroku. Różnorodna pod względem liczby punktów świetlnych seria lamp rozjaśni niedoświetlone jesienią i zimą pomieszczenia, uatrakcyjni koncepcje wnętrzarskie utrzymane np. w stylu włoskiego południa. Śródziemnomorski design kolekcji lamp Ripoli pozwoli przywołać we wnętrzach ciepły nastrój włoskich trattorii i innych klimatycznych miejsc wybrzeża – mówi Christian Ortlieb,  Właściciel firmy SPOT Light.

Lampa Ripoli – 4-punkty świetlne – cena brutto od 294,00 zł/sztuka
Lampa Ripoli – 6-punktów świetlnych – cena brutto od 405,00 zł/sztuka
Lampa Ripoli – 8-punktów świetlnych – cena brutto od 515,00 zł/sztuka
Lampa Ripoli – kinkiet – cena brutto od 165,00 zł/sztuka

Więcej informacji na stronie www.spotlight.pl

Informacje o firmie:
Spot Light – producent lamp energooszczędnych – działalność rozpoczął w 1996 roku. W pierwszych latach firma koncentrowała się na produkcji lamp typu spot. Z czasem, wraz z rozwojem przedsiębiorstwa, oferta wzbogacała się o nowe typy lamp oraz inne produkty. Firma bazuje na najnowszych rozwiązaniach technicznych oraz aktualnych trendach, dążąc jednocześnie do zachowania najwyższych standardów jakościowych.

E.C.H.O. Communications